Τρεις σφαίρες στον γιο με συνεργό την μάνα

COVER STORYΤρεις σφαίρες στον γιο με συνεργό την μάναΔευτέρα, Αύγουστος 18, 2014 - 13:54

Μια ολόκληρη οικογένεια βρέθηκε μπλεγμένη στο πρωτοφανές θρίλερ της δολοφονίας ενός 39χρονου στο Αστρος Κυνουρίας, που έπεσε νεκρός από τα χέρια του ίδιου του πατέρα του, με τον οποίο είχε διαφορές! Η υπόθεση πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις, όταν διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει το αποτρόπαιο έγκλημά του με τη βοήθεια της συζύγου του και μητέρας του θύματος αλλά και άλλων τριών στενών συγγενικών τους προσώπων!
Ολα άρχισαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, όταν

ο 75χρονος πατέρας είδε να καταφθάνει στο σπίτι του με άγριες διαθέσεις ο γιος του που κατοικούσε στο Περιστέρι, όπου εργαζόταν ως διανομέας. Οπως υποστήριξε αργότερα, γνώριζε ότι τον περίμενε ακόμη ένας άγριος καβγάς από τους τουλάχιστον τέσσερις των τελευταίων μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων -όπως λέει- ο 39χρονος βιαιοπραγούσε εναντίον του ίδιου και της μητέρας του ζητώντας χρήματα.
Αυτή τη φορά ο ηλικιωμένος ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στους εφιάλτες που ζούσε μαζί με τη σύζυγό του και περίμενε το παιδί τους στην αυλή του σπιτιού του στο Αστρος οπλισμένος με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα. Μόλις έφτασε ο 39χρονος, άρχισαν να καβγαδίζουν. Ο 75χρονος πατέρας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές το παιδί του τραυματίζοντάς το θανάσιμα!

«Η πρώτη βολή στον θώρακα ήταν και η μοιραία» εξήγησαν αργότερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο διοικητής της Ασφάλειας Τρίπολης, αστυνομικός υποδιευθυντής Σταύρος Κατσαντώνης. «Ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε, όπως προκύπτει από όσα ακολούθησαν».
Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος αδελφός του πατέρα, η 70χρονη σύζυγός του και ο 53χρονος σύζυγος της αδερφής του θύματος. Ομως, αντί να καταφύγουν στην Αστυνομία, βοήθησαν τον δράστη να τη συγκαλύψει! Ο ίδιος ο πατέρας, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησε το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του γιου του, από το οποίο έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν σε ερημική αγροτική περιοχή, όπου του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τούς παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στο σπίτι του δράστη, όπου η 67χρονη και η 70χρονη καθάρισαν προσεκτικά την αυλή για να εξαφανίσουν το αίμα και άλλα ίχνη του εγκλήματος!
Ωστόσο το έγκλημα δεν άργησε να αποκαλυφθεί, αφού κάποιος είδε το φλεγόμενο αυτοκίνητο και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά έμειναν άφωνοι όταν είδαν το απανθρακωμένο πτώμα στο κάθισμα του οδηγού και κάλεσαν την Αστυνομία. Η περιοχή αποκλείστηκε και έφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και ιατροδικαστής που επιβεβαίωσε ότι υπήρχε εγκληματική ενέργεια.

Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες έδειχνε ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Τα στοιχεία του νεκρού βρέθηκαν αμέσως από τον αριθμό πλαισίου και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης πήγαν στο πατρικό του για να ενημερώσουν τους γονείς του. Ομως οι αντιδράσεις τους τους προβλημάτισαν, καθώς δεν φάνηκαν να στενοχωριούνται, ούτε και να εκπλήσσονται! Μάλιστα ο πατέρας έφυγε για να πάει στο καφενείο του χωριού!

Είχαν θάψει τις πινακίδες στον κήπο

Η έρευνα των αντρών της Ασφάλειας οδήγησε στον εντοπισμό όλων των ευρημάτων της δολοφονίας. Το δίκαννο με το οποίο είχε πυροβοληθεί ο 39χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε, μαζί με έναν κάλυκα. Σε άλλο σημείο βρέθηκαν τα ρούχα του 75χρονου με ίχνη αίματος, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του θύματος βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού, όπου τις είχαν κρύψει οι δύο γυναίκες.
Ετσι ο 75χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει πως είχε σκοτώσει τον γιο του πυροβολώντας τον μετά το φραστικό επεισόδιο που είχαν. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνος όταν μετέφερε τη σορό στο αυτοκίνητο και το οδήγησε στο σημείο όπου την έκαψε, όμως οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν. Λίγο αργότερα η μητέρα του θύματος αποκάλυπτε με λεπτομέρειες κλαίγοντας τη συμμετοχή της ίδιας και των υπόλοιπων συγγενών της σε όλα όσα είχαν συμβεί.

Πήρε την ευθύνη

Αν και ο πατέρας ανέλαβε όλη την ευθύνη για τη δολοφονία, δεν έδειξε να μετανιώνει που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού του! Αντίθετα, οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι -με πρώτη τη μητέρα- δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι μετάνιωσαν και απέδωσαν όσα έγιναν στον εφιάλτη που βίωνε το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη συμπεριφορά του 39χρονου. Ολοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με τον 75χρονο να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Θεοδόσης Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα