«Αρχίζει» το ματς στο Κύπελλο!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Αρχίζει» το ματς στο Κύπελλο!Παρασκευή, Απρίλιος 15, 2016 - 18:03

Η επιστολή της FIFA ήρθε, η ΕΠΟ απέσυρε την προσφυγή και ανάβει «πράσινο» ο Κοντονής

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Το Κύπελλο Ελλάδος θα διεξαχθεί κανονικά! Η επιστολή της FIFA έφτασε χθες στον υφυπουργό Αθλητισμού, η ΕΠΟ απέσυρε την προσφυγή στο ΣτΕ και ο Σταύρος Κοντονής σήμερα

θα ανακοινώσει και τυπικά την επανέναρξη του θεσμού. Ολα πήγαν όπως τα ανακοίνωσε ο υφυπουργός και η κρίση που παραλίγο να καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι να προχωρεονται στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη η FIFA και UEFA, ώστε κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Η ΕΠΟ λοιπόν απέσυρε την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (την υπέγραψε ο Γκιρτζίκης, που έδωσε ο ίδιος το «παρών» για να μην υπάρξει κώλυμα) κατά της απόφασης για τη διακοπή του Κυπέλλου και λίγο αργότερα ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού για την κίνησή της αυτή. Στη συνέχεια έφτασε στον Σταύρο Κοντονή η επιστολή που είχε ζητήσει από τη FIFA, με όσα είχαν συμφωνήσει στη συνάντηση της Τρίτης, και το περιεχόμενό της κρίθηκε απολύτως ικανοποιητικό, κάτι που σημαίνει ότι άμεσα θα διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες (ημερομηνίες, κεκλεισμένων ή με παιδιά) σχετικά με την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας και χθες αν θα απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο οι κατηγορούμενοι είπε: «Είναι στην κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα έρθει η FIFA για να γίνουν αλλαγές. Είχαν φροντίσει να μπουν στο απυρόβλητο όσοι είχαν εμπλοκές πριν από το 2014. Τέλος αυτά τώρα. Δεν θέλω να προδικάσω και ούτε θα το κάνω ποτέ για κανέναν. Είναι στελεχωμένη από τακτικούς δικαστές η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τον περσινό νόμο που είχα εισηγηθεί στη Βουλή».

«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε αισιόδοξος. «Σίγουρα κάτι έπρεπε να αλλάξει. Το θέλουν όλοι. Από την αναδιοργάνωση της διαιτησίας θα ωφεληθούν άπαντες και θα έχουμε ένα ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό. Θα πρέπει να αλλάξουμε κι άλλα πράγματα όμως, όπως τα τριτοκοσμικά γήπεδα. Εχουν ξεφύγει χιλιόμετρα οι μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες και είμαστε αναγκασμένοι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Είναι όπως λέμε... ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».Τέλος «κύκλοι» της ΕΠΟ επιχειρούσαν να διαψεύσουν ότι υπάρχει «εμφύλιος» στις τάξεις της ομοσπονδίας λόγω της Επιτροπής Δεοντολογίας και των επτά ατόμων που πρέπει με τις νέες εξελίξεις να βρεθούν ενώπιόν της. Τόνιζαν μάλιστα ότι υπάρχει πλήρης συσπείρωση γύρω από τον πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα