9+1 τρικ για ανοιξιάτικη καθαριότητα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ9+1 τρικ για ανοιξιάτικη καθαριότηταΠαρασκευή, Απρίλιος 15, 2016 - 17:37

Η άνοιξη φέρνει εξόδους και βόλτες, φέρνει όμως και τη «γενική καθαριότητα» της εποχής. Είναι η φάση που το σπίτι πρέπει να ξεφορτωθεί τα χαλιά και τις βαριές στόφες, και να μοσχομυρίσει καθαριότητα.

Η αποστολή δεν είναι εύκολη και σίγουρα δεν είναι ανέξοδη. Οι ειδικοί ωστόσο επιμένουν ότι και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το «δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο».

1 Μυρωδάτα χαλιά: Αρχίζουμε από την πιο χοντρή δουλειά αυτής της περιόδου, τα χαλιά. Αφού τα καθαρίσετε, όπως προβλέπεται, και τα στεγνώσετε καλά, πασπαλίστε

τα με δυο τρεις κουταλιές κανέλα και μετά περάστε τα με την ηλεκτρική σκούπα. «Η κανέλα καταπολεμά τις δυσάρεστες μυρωδιές και επειδή είναι φυσικό καρύκευμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, χωρίς τις παρενέργειες των χημικών λύσεων» τονίζει η Πίπα Ασμαν, ειδικός καθαρισμού στο σάιτ RugTraders.co.uk.

2 Εύκολο ξεσκόνισμα υφάσματος: Η πιο εύκολη λύση στο μπελαλίδικο ξεσκόνισμα των υφασμάτινων καπέλων φωτιστικών είναι τα ρόλερ καθαρισμού χνουδιού. «Αυτά τα κολλώδη ρόλερ έχουν μαγικά αποτελέσματα. Απλώς το κυλάς πάνω στο ύφασμα και όλη η ανεπιθύμητη σκόνη κολλάει πάνω του» εξηγεί η Ασμαν.

3 «Αποτρίχωση» καναπέ: Σε μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως αυτές των καναπέδων, τα χνούδια αλλά κυρίως τυχόν τρίχες ζώων μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, αν αντί για ρόλερ χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, αφού φορέσετε πρώτα λαστιχένια γάντια, τα οποία σχεδόν μαγνητίζουν τις τρίχες.

4 «Ξύρισμα» λεκέδων τζαμιού: Τα τζάμια και οι καθρέφτες πολλές φορές όσο τα καθαρίζουμε τόσο θολώνουν. Για διάφανα αποτελέσματα η ειδικός προτείνει τη χρήση αφρού ξυρίσματος με ένα καθαρό πανί για την αφαίρεση των στιγμάτων. «Ο αφρός όχι μόνο αφαιρεί τη βρομιά, αλλά βοηθάει και στο να μη θαμπώνει ο καθρέφτης σας κάθε φορά που κάνετε μπάνιο. Αυτή η μαγική δράση του βασίζεται στο απλό σαπούνι, που δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στον καθρέφτη» σχολιάζει σχετικά.

5 Λαδώστε, σκουπίστε, καθαρίσατε: Την ίδια δράση έχει και το ελαιόλαδο στα ατσάλινα μέρη της κουζίνας, αφού και τα καθαρίζει και τα προστατεύει από τις δαχτυλιές.

6 Μην πετάξετε το παλιό σφουγγαράκι: Ακόμα και τα καθαριστικά μέσα χρειάζονται καθάρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναδώσετε ζωή στα παλιά σφουγγαράκια είναι να τα βουτήξετε μέσα σε νερό με λεμόνι και να τα βάλετε στη συνέχεια μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον ένα λεπτό. Ετσι σκοτώνονται τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί πάνω τους.

7 Φρεσκάρισμα στρώματος: Η μαγειρική σόδα, που είναι ένας από τους πιο πολυχρηστικούς καθαριστικούς παράγοντες, μπορεί να λειτουργήσει και ως αποσμητικό στρώματος. Πασπαλίστε την πάνω στο στρώμα και αφήστε την εκεί για μία έως οκτώ ώρες. Περάστε την ηλεκτρική σκούπα και το στρώμα έχει γίνει σαν καινούργιο, καθώς «η σόδα αφαιρεί τις μυρωδιές εξισορροπώντας τα επίπεδα του pH των ουσιών που προκαλούν τις μυρωδιές».

8 Βρύσες «ξιδάτες»: Το ξίδι μπορεί επίσης να κάνει τις βρύσες να λάμψουν και να δείχνουν σαν καινούργιες. Βουτήξτε σε αυτό ένα μάλλινο ύφασμα, με το οποίο στη συνέχεια θα τρίψετε τις βρύσες. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε βουτηγμένο σε ξίδι χαρτί γύρω από τα σημεία που πιάνουν μαυρίλα και θα τη δείτε να εξαφανίζεται χωρίς τρίψιμο.

9 Ο φούρνος θέλει τη σόδα του: Ο καθαρισμός του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας μπορεί να γίνει με πολύ απλό τρόπο, αν βάλουμε σε ένα βαποριζατέρ διττανθρακική σόδα μαζί με νερό. «Αποφύγετε τα σκληρά χημικά και καθαρίστε τον φούρνο φυσικά, με λίγο ξίδι, μαγειρική σόδα και το παλιό, καλό τρίψιμο. Αφού ψεκάσετε το μείγμα στις επιφάνειές του, αφήστε το για μία νύχτα και μετά αφαιρέστε το με ένα υγρό πανί. Αν παραμένουν ίχνη σόδας, ψεκάστε πάνω λίγο ξίδι. Ετσι θα αφρίσει και θα την αφαιρέσετε τελείως» εξηγεί η Ασμαν.

10 Πλύση πλυντηρίου: Μπορείτε να καθαρίσετε και το ίδιο το πλυντήριο βάζοντάς το να πλύνει άδειο στους 60 βαθμούς και προσθέτοντας μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Αυτό καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα