Βούιξε το Χωριό!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΒούιξε το Χωριό!Τρίτη, Ιούλιος 26, 2016 - 18:38

Καταγγελίες των Αυστραλών για τις εγκαταστάσεις! «Μόνο καγκουρό δεν βάλαμε» απαντούν οι Βραζιλιάνοι

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν πίστευε ότι «δεν μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας με την ίδια σκέψη με την οποία τα δημιουργήσαμε». Στη Βραζιλία, ωστόσο, φαίνεται ότι οι διοργανωτές των επερχόμενων (σ.σ.: 5/08-21/08) Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν μετατρέψει την αγωνία

τους σε χιούμορ, αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο τις κατηγορίες των Αυστραλών για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού Χωριού, που κόστισε 1.400.000.000 ευρώ.

Η Κίτι Τσίλερ, πρώην αθλήτρια του πεντάθλου και αρχηγός της αποστολής της Αυστραλίας στο Ρίο, κατήγγειλε την Κυριακή ότι τα μέλη που έφτασαν στο Χωριό βρήκαν μπροστά τους δωμάτια με διαρροή σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, γυμνά καλώδια και οσμή υγραερίου, αρνούμενοι να κοιμηθούν εκεί. Μονάχα που χθες ο δήμαρχος της πόλης Εδουάρδο Πάες απάντησε ότι «παραλίγο να αποφασίσω να βάλω ένα καγκουρό μπροστά από το κτίριο των Αυστραλών, ώστε να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους»!

Την ίδια στιγμή, οι διοργανωτές «ιδρώνουν» από την τοπική εγκληματικότητα, καθώς ο Τζέισον Λι, αθλητής του ζίου ζίτσου από τη Νέα Ζηλανδία (δεν συμμετέχει στους Ολυμπιακούς, όμως είναι κάτοικος Ρίο) αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα απαγωγής από άνδρες ντυμένους με αστυνομικές στολές, εξηγώντας ότι ελευθερώθηκε καταβάλλοντας 450 δολάρια!

Επιμένει η WADA για τους Ρώσους

Τέλος, η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ εξέφρασε χθες την απογοήτευσή της για την απροθυμία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αποβάλει όλους τους Ρώσους αθλητές -και όχι απλώς του στίβου- από τους Αγώνες του Ρίο, καθώς η ΔΟΕ έριξε το «μπαλάκι» στις παγκόσμιες ομοσπονδίες. Η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», πάντως, στο χθεσινό αθλητικό πρωτοσέλιδό της επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ με τον «βαρύ» τίτλο: «Η ημέρα που καταστράφηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα