Δηλητήριο και από το BBC για Μαρινάκη

ΑΘΛΗΤΙΚΑΔηλητήριο και από το BBC για ΜαρινάκηΤετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 12:23 Νέα βρετανική ομοβροντία: «Απειλείται με 10 χρόνια φυλακή αν αποδειχθεί ότι ηγείται της «εγκληματικής οργάνωσης»!

Οι Αγγλοι έχουν πάρει φορά και... ξεψαχνίζουν τα πάντα γύρω από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κυριολεκτικά, όλα τα βρετανικά μέσα, με δημοσιεύματα «ομοβροντία», ασχολούνται με όσα γίνονται στο κομμάτι της «εγκληματικής οργάνωσης». Το BBC

(μετά τη «Mirror» και τον «Guardian») κάνει εκτενή αναφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με αφορμή την εμπλοκή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Νάταλι Τζάκσον του BBC, αφού έβαλε στο twitter της το ρεπορτάζ για την έκβαση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Νότιγχαμ Φόρεστ, στάθηκε στις υποθέσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού και ζήτησε σχόλιο τόσο από τη Λίγκα όσο και από την Ομοσπονδία, αναφέροντας: «Η Football League παραμένει σιωπηρή». Η Τζάκσον, συνεχίζοντας, αναφέρει ότι ο νυν ιδιοκτήτης Φαουάζ αλ Χασαουί θα κρατήσει το 20% και θα μείνει ως πρόεδρος, ενώ το deal θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Το κείμενο του BBC αναφέρει συμπερασματικά τα ακόλουθα: «Από την προηγούμενη χρονιά, ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σκάνδαλο στημένων ελληνικών αγώνων για την περίοδο 2011-2013. Μαζί με άλλους Ελληνες παράγοντες και διαιτητές, κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό, αλλά και για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση, με στόχο φούρνο ιδιοκτησίας πρώην διαιτητή το 2012. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα. Εάν ο 48χρονος επιχειρηματίας κριθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή δεκαετούς φυλάκισης».

Η Νότιγχαμ Φόρεστ

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της Φόρεστ, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την αγγλική Football League.

«Ο Μαρινάκης πιθανότατα θα περάσει με επιτυχία τον έλεγχο της Football League για τους νέους ιδιοκτήτες ο οποίος έχει θεσπιστεί για να προστατεύει την εικόνα και την αξιοπιστία της κατηγορίας, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί ένοχος για οποιοδήποτε κακούργημα. Ο Μαρινάκης έχει ήδη απαλλαχθεί για παλαιότερες κατηγορίες για στήσιμο αγώνων λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Από την πλευρά του, ο επίσημος Ολυμπιακός έχει διαψεύσει ότι ο πρόεδρός του έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρεπορτάζ που παρουσιάζει το Inside World Football, στο οποίο σημειώνεται η εμπλοκή του προέδρου του Ολυμπιακού στο σκάνδαλο της «εγκληματικής οργάνωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα