Tips ομορφιάς!

ΚΟΣΜΟΣωραίο στιλTips ομορφιάς!Πέμπτη, Απρίλιος 21, 2016 - 15:44

Με πον πον από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Οι μικρές πολύχρωμες φουντίτσες είναι οι πρωταγωνίστριες του καλοκαιρινού styling του 2016. Αυτό το διακοσμητικό στοιχείο, που έχει στολίσει από τα τσαρούχια μέχρι τα τραπεζομάντιλα, γίνεται χαρούμενο, πολύχρωμο και μπαίνει σε μπλούζες, πέδιλα και τσάντες, αλλά και σε κολιέ.

Αν όμως δεν θέλετε να επενδύσετε χρήματα σε ρούχα ή αξεσουάρ με φουντίτσες, τα οποία θεωρείτε ότι θα περάσουν αρκετά γρήγορα από τη μόδα, υιοθετήστε τα με τον λιγότερο ακριβό τρόπο: Φτιάξτε τα μόνες σας.

Οδηγίες επί της DIY προσέγγισης δίνει στο βιβλίο της με τίτλο «Pompomania» η Κριστίν Λιτς, όπου περιγράφει μεταξύ άλλων πώς μπορείτε να στολίσετε με πον πον μια ψάθινη τσάντα.

Επειδή εσείς μπορεί να μη διαθέτετε τον εξοπλισμό κατασκευής πον πον που προτείνει, υπάρχει η εναλλακτική της αγοράς τρέσας με πον πον, που πουλάνε τα καταστήματα με είδη ραπτικής, και του ραψίματος όσων και όποιων χρωμάτων εσείς επιθυμείτε πάνω στην τσάντα σας.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

Η σύγχρονη προσέγγιση στην ομορφιά έχει εστιάσει περισσότερο από ποτέ άλλοτε στα φρύδια. Ποια είναι όμως η καταλληλότερη μέθοδος αφαίρεσης των περιττών τριχών από αυτό το στρατηγικής σημασίας σημείο του προσώπου; Καθεμιά έχει τα υπέρ και τα κατά της. Η... διαβόητη μέθοδος της κλωστής είναι πιο γρήγορη από το τσιμπιδάκι και μπορεί να αφαιρέσει και τις πιο κοντές τρίχες, ωστόσο είναι αρκετά βασανιστική. Τα αποτελέσματά της διαρκούν από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Η αφαίρεση με κερί είναι επίσης γρήγορη, δίνει καθαρό αποτέλεσμα, δεν είναι πολύ οδυνηρή και τα αποτελέσματά της διαρκούν μέχρι και έξι εβδομάδες. Αντενδείκνυται, ωστόσο, σε γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα.

Ποιο βερνίκι νυχιών ταιριάζει σε κάθε τύπο

Το χρώμα του δέρματος είναι ο παράγοντας που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της κάθε γυναίκα, όταν επιλέγει χρώμα για τα νύχια της. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έχουν ευρεία γκάμα επιλογών, ωστόσο πρέπει να αποφεύγουν το κίτρινο, το λευκό και το χρυσαφί, χρώματα που δεν κάνουν επαρκές κοντράστ.

Οι πιο σταρένιες επιδερμίδες μπορούν να αναδείξουν χρώματα βερνικιών, όπως τα μεταλιζέ, τα χρυσαφί, αλλά και τα νέον. Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, καλό είναι να αποφεύγεται το κίτρινο.

SUPER ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Το λαυρικό οξύ είναι ένα από τα βασικά συστατικά του λαδιού καρύδας, το οποίο, όταν μπει στον οργανισμό, μετατρέπεται σε μονολαυρίνη, ουσία η οποία είναι αντιμικροβιακή. Στα μαλλιά, τα συστατικά αυτά διεισδύουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην τριχική ίνα και, επειδή το λαυρικό οξύ μοιάζει πολύ με τις πρωτεΐνες των μαλλιών, είναι ιδανικό για να τους δώσει τροφή, ειδικά όταν είναι ξηρά. Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε, που δρουν αντιοξειδωτικά. Ετσι, εκτός από το να τους δίνει λαμπερή όψη, τα βοηθά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, ενώ κρατά μακριά τις ψείρες!

Αφαντα τα σπυράκια με μια σκελίδα σκόρδο

Τι σχέση έχει το σκόρδο με την ομορφιά; Για τη Φάρα Ντουκάι, δημοφιλή vlogger από τον Καναδά, είναι το σίγουρο όπλο κατά των σπυριών. Σε ανάρτησή της στο Instagram έδειξε λεπτομερώς πώς καθαρίζει τη σκελίδα, βγάζει το υγρό της και το τρίβει στο σπυράκι.

Μάλιστα, υποστηρίζει σε δεύτερη ανάρτησή της ότι το επόμενο πρωί το σπυράκι είχε εξαφανιστεί. Φροντίζει, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι αυτή η λύση μπορεί να πέσει... βαριά στο ευαίσθητο δέρμα, οπότε συστήνει σε όσους την παρακολουθούν να τη δοκιμάσουν σ' ένα μικρό σημείο και, σε περίπτωση που νιώσουν κάψιμο, να το ξεπλύνουν αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα