«Stand by» για τη Γιόκο Ονο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Stand by» για τη Γιόκο Ονο!Πέμπτη, Αύγουστος 18, 2016 - 15:15

Εικαστική κατασκευή της συντρόφου του Τζον Λένον θα παρουσιαστεί (πιθανόν και από την ίδια) στα 51α Δημήτρια της Θεσσαλονίκης

Εφτασφράγιστο μυστικό κρατά ο Δήμος Θεσσαλονίκης το περιεχόμενο μιας κατασκευής διά χειρός Γιόκο Ονο, που δεν αποκλείεται μάλιστα να παρουσιάσει η ίδια η σύντροφος του Τζον Λένον στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δημήτρια στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η

83χρονη στιχουργός και ακτιβίστρια έχει προσκληθεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την κατασκευή της. Οι υπεύθυνοι δεν αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της κατασκευής, ενώ άγνωστο παραμένει αν η Γιόκο Ονο θα μπορέσει να έρθει τελικά στη Θεσσαλονίκη, αφού το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Η οριστική απάντηση αναμένεται στο τέλος του μήνα, με την ίδια να είναι πάντως θετική να έρθει στην πόλη.

Ιστορικές εκδηλώσεις

Τα Δημήτρια αποτελούν μια ιστορική σειρά εκδηλώσεων για τη Θεσσαλονίκη, με τη φετινή να είναι η 51η διοργάνωση. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελλη Χρυσίδου, στα 51α Δημήτρια θα πραγματοποιηθούν συνολικά 43 δρώμενα, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όπως το Καπάνι, η πλατεία Αθωνος, η πλατεία Αριστοτέλους και τα Σφαγεία. «Δεν θέλουμε εκδηλώσεις για λίγους, αλλά πρωτότυπες βραδιές, που θα αφορούν τους νέους και τους παλαιότερους και θα προσελκύουν τον κόσμο. Τα κριτήρια που θέσαμε ήταν για άρτια ποιοτικές εκδηλώσεις με διεθνή προσανατολισμό αλλά και έμφαση στις εγχώριες ιδέες» επισήμανε η κυρία Χρυσίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα