Εμφύλιος στον πυρήνα του Κορυδαλλού

16:57 19/1/2014 - Πηγή: TNSite
Δύο ξυλοδαρμοί κρατουμένων, ένας ενδοαναρχικός «πόλεμος» ανακοινώσεων στο ίντερνετ και ένα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μεταξύ παλιών και νέων κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Αν στο... παζλ προστεθεί και μία προκήρυξη που στρέφεται κατά των αντιεξουσιαστών που αμφιβάλλουν για την ταυτότητα των δραστών της διπλής δολοφονίας στο νέο Ηράκλειο, αλλά και μία ακόμη σύλληψη

αντιεξουσιαστή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ύστερα από την ταυτοποίηση -4,5 χρόνια μετά- των αποτυπωμάτων του, η εικόνα εμφανίζεται σαν... γρίφος για απαιτητικούς λύτες.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι τα καταδικασμένα μέλη της Συνωμοσίας «λύνουν και δένουν» στην Α' Πτέρυγα -κάτι που φάνηκε και από την ευκολία με την οποία οργάνωσαν το πρωτοχρονιάτικο πάρτι με καλεσμένο τον «εξαφανισμένο» σήμερα Χριστόδουλο Ξηρό- και πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τέτοια δύναμη, που οι υπόλοιποι κρατούμενοι τους φοβούνται.

Το μόνο σίγουρο, λένε οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν στενά τα κομμάτια στα οποία έχει «σπάσει» ο χώρος των άλλοτε ομοϊδεατών, είναι ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα με απρόσμενα αποτελέσματα...

Το βασικό μέτωπο έχει έδρα το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου κρατούνται μέλη της πρώτης γενιάς των Πυρήνων, αλλά και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, από τη μία βρίσκεται ο «πυρήνας φυλακής» της Συνωμοσίας, με τους Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο, Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιώργο Πολύδωρο και Ολγα Οικονομίδου. Σε αυτό το «σχήμα» φαίνεται να συμμετέχουν επίσης οι Θεόφιλος Μαυρόπουλος και Χαράλαμπος Χατζημιχελάκης.

Από την άλλη όχθη βρίσκονται κρατούμενοι για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τον Φιλώτα Φλώρινας, όπως ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ο Δημήτρης Πολίτης, ο Ανάργυρος Ντάλιος και ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος. Επίσης, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο, Τάσος Θεοφίλου καθώς και οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης, που έχουν ήδη από το 2010 συλληφθεί για την υπόθεση της Συνωμοσίας, αλλά αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Είναι εκείνοι που σε βάρος των καταδικασμένων Πυρήνων εκτοξεύουν κατηγορίες για «πρακτικές εξουσιαστών» και «μαφιόζικου χαρακτήρα εκβιασμούς».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα