Τον Μαβουμπά ζήτησε o Γκαρσία

18:15 1/7/2013 - Πηγή: TNSite
Τον αρχηγό της Λιλ, Ρίο Μαβουμπά, ζήτησε από τη διοίκηση της Ρόμα ο νέος της προπονητής, Ρούντι Γκαρσία, καθώς θέλει να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή με παίκτες της εμπιστοσύνης του.

Από το 2008 αγωνίζεται στη Λιλ, της οποίας είναι αρχηγός. Έχει παίξει σε περισσότερους από 210 αγώνες, σημειώνοντας 2 γκολ, μια επίδοση που, πιθανώς, δεν θα καταφέρει να βελτιώσει. Ο λόγος είναι απλός. Ο Ρίο

Μαβουμπά ενδέχεται να μετακομίσει στη Ρώμη για λογαριασμό της Ρόμα, μετά από εισήγηση του Ρούντι Γκαρσία.

Ο νέος τεχνικός των «τζαλορόσι» γνωρίζει καλά τον Μαβουμπά και θεωρεί πως μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Για αυτό το λόγο έχει ζητήσει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Ρόμα και σε αυτή της Λιλ, προκειμένου να αποκτηθεί ο 29χρονος μέσος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Λιλ δεν είναι αρνητική στην παραχώρηση του Μαβουμπά, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Όσο για τον ίδιο τον παίκτη, αυτός δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να δοκιμάσει τις ικανότητές του εκτός Γαλλίας, στην οποία αγωνίζεται από την αρχή της καριέρας του.

Αξίζει να γίνει μια μικρή αναφορά στην προσωπική ιστορία του Ρίο Μαβουμπά, η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο πατέρας του ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής του Ζαΐρ, με το οποίο συμμετείχε στο Μουντιάλ του 1974. Η μητέρα του κατάγεται από την Αγκόλα. Ο Ρίο Μαβουμπά, όμως, δεν έχει… πατρίδα, αφού γεννήθηκε πάνω σε ένα πλοίο, σε διεθνή ύδατα, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Ζαΐρ. Στο πιστοποιητικό γεννήσεώς του, μάλιστα, αναγράφεται πως «είναι γεννημένος στη θάλασσα». Ο ίδιος, μεγαλωμένος στη Γαλλία, αισθάνεται Γάλλος και έχει φορέσει και τη φανέλα της εθνικής σε 9 παιχνίδια.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα