F1: Επετράπη στην Pirelli να κάνει δοκιμές ελαστικών, μετά το Σίλβερστοουν

18:10 1/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, δήλωσε σήμερα ότι η Pirelli πήρε το «πράσινο φως» για να διεξάγει δύο τριήμερες δοκιμές ελαστικών, μετά το θέμα που προέκυψε με τα λάστιχα στη διάρκεια του χθεσινού βρετανικού γκραν πρι. Ο Έκλστοουν δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος συμφώνησε στην άρση της εντός της σεζόν απαγόρευσης δοκιμών, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ασφάλεια των μονοθεσίων, μετά τη διάλυση του πίσω αριστερού

ελαστικού στα αυτοκίνητα των Λιούις Χάμιλτον, Φελίπε Μάσα, Ζαν-Ερίκ Βερν και Σέρχιο Πέρες στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα στην πίστα του Σίλβερστοουν.

«Μίλησα στον Ζαν Τοντ το Σαββατοκύριακο και είπε "άφησέ τους να κάνουν δοκιμές"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έκλστοουν και συνέχισε: «Επομένως, τους έχει επιτρέψει να κάνουν δύο τριήμερες δοκιμές μεταξύ του τώρα και ... όταν θέλουν, να προσπαθήσουν και να κάνουν κάτι για την επόμενη χρονιά, καθώς και γι΄αυτή τη χρονιά, άρα αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει». Ο Έκλστοουν είπε ακόμη ότι η Pirelli μπορεί να χρησιμοποιήσει στις δοκιμές το φετινό μονοθέσιο της Φόρμουλα Ένα: «Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Κανένας απολύτως, επομένως μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν».

Ο επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας και έχουν υπάρξει προτάσεις να μη γίνουν οι δοκιμές νεαρών οδηγών στα μέσα Ιουλίου, προκειμένου να γίνουν αυτές των ελαστικών. Οι ομάδες και οι «πιλότοι» στο χθεσινό γκραν πρι διαμαρτυρήθηκαν ότι η οδήγηση δεν ήταν ασφαλής και κάλεσαν να γίνουν γρήγορες ενέργειες, με τον Χάμιλτον να δηλώνει ότι τα συμβάντα με τα ελαστικά ήταν «απαράδεκτα». Ο αλυτάρχης του αγώνα, Τσάρλι Γουίτινγκ, δήλωσε ότι σκέφτηκε να σταματήσει τον αγώνα, όταν διαλύθηκαν τα ελαστικά του -τότε πρωτοπόρου- Λιούις Χάμιλτον, του Μάσα και του Βερν μέσα σε διάστημα οκτώ γύρων. Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός πάροχος ελαστικών στη Φόρμουλα Ένα και της έχει ασκηθεί στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν κριτική για τη γρήγορη φθορά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα