Στη ΔΕΘ θα μεταφερθεί το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου

00:07 6/9/2013 - Πηγή: TNSite
Παρελθόν από την πλατεία Αριστοτέλους θα αποτελέσει σε λίγο καιρό το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα θα μετεγκατασταθεί στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως ανακοινώθηκε, ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη μεταστέγασή του σε κτίριο, όπου στεγάζεται σήμερα

το Κέντρο Πληροφοριών της ΔΕΘ.

Η μεταφορά του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου αποτέλεσε χρόνιο αίτημα πολιτών, εκπροσώπων φορέων της πόλης και τοπικών αρχών. Το ζήτημα ετέθη και χθες κατά τη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κάλεσε αμέσως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό και τού ζήτησε να εξετάσει την προοπτική υλοποίησης αυτού του αιτήματος.

Ένα 24ωρο αργότερα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε την απόφαση για τη μεταστέγαση του αστυνομικού τμήματος, χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σχεδόν από την ίδρυσή του, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, πολίτες και φορείς της πόλης διαμαρτύρονταν για την επιλογή της πλατείας Αριστοτέλους, σε μία τοποθεσία όπου χτυπάει η «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των επιχειρημάτων τους ήταν οι συχνές πορείες διαδηλωτών που διέρχονταν από το σημείο, αλλά και η εικόνα των σταθμευμένων περιπολικών και δικύκλων της ΕΛ.ΑΣ. στον πεζόδρομο της πλατείας Αριστοτέλους, που συχνά δημιουργούσαν προβλήματα προσπελασιμότητας σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες.

Η εικόνα αυτή θα αποτελέσει στο εξής ανάμνηση από το παρελθόν, αφού το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου θα «πάει» στους χώρους της Έκθεσης, οι εγκαταστάσεις της οποίας προσφέρουν και αρκετό χώρο για τη στάθμευση των αστυνομικών περιπολικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν αναζητείτο τοποθεσία για την ίδρυση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου, είχε «πέσει στο τραπέζι» η πρόταση για τη ΔΕΘ από την τότε ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά οι επαφές δεν είχαν τελεσφορήσει κι έτσι επελέγη το κτίριο της πλατείας Αριστοτέλους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα