Να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία «με υπευθυνότητα» ζητά από τον ΟΗΕ η Συρία

22:18 5/9/2013 - Πηγή: TNSite
Η Ρωσία δεν εμποδίζει τη δράση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά τη Συρία, απλώς θέλει τα μέλη του να είναι πιο αντικειμενικά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ζητάμε από τους εταίρους μας να εξετάσουν την κατάσταση (στη Συρία) με υπευθυνότητα (…) και όχι να βιαστούν να προχωρήσουν σε μια επίθεση για κάποιο λόγο», δήλωσε ο Ντμίτρι

Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το μόνο νόμιμο όργανο που μπορεί να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον μιας χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου πρόσθεσε εξάλλου ότι, αν και η Μόσχα δεν έχει πειστεί από τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι ΗΠΑ σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου στη Συρία, αυτό δεν σημαίνει ότι κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι κατασκευάζει στοιχεία. «Απλώς είπα ότι χρειαζόμαστε πιο πειστικές αποδείξεις», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις του Πούτιν με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα είναι «εποικοδομητικές», παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα