Ποιος έχει δίκιο στην κόντρα Πίρλο-Κόντε

21:28 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Τούτες τις μέρες στο Τορίνο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο μια κόντρα που έχει πάρει μεγάλη έκταση στην Ιταλία.

Πρωταγωνιστές ο Αντρέα Πίρλο και ο Αντόνιο Κόντε. Δηλαδή ο αγωνιστικός ηγέτης της Γιουβέντους και ο τεχνικός ηγέτης. Η διαμάχη ξέσπασε όταν στην προπερασμένη αγωνιστική του Καμπιονάτο, ο Αντόνιο Κόντε έκανε αλλαγή τον Πίρλο στο 65ο λεπτό του ματς με την Ελλάς Βερόνα και ο διεθνής χαφ αντί να κάτσει στον πάγκο με την υπόλοιπη ομάδα, έφυγε τρέχοντας και με επιδεικτικό τρόπο για τα αποδυτήρια.

Δύο μέρες μετά, στην

συνέντευξη Τύπου της παραμονής του ματς της εμβόλιμης αγωνιστικής με την άλλη ομάδα της Βερόνα (Κιέβο), ο Κόντε θα δηλώσει: «Ο Πίρλο τυπικά δεν έχει κάνει κάποια παράβαση εσωτερικού κανονισμού, αλλά από δω και στο εξής ξεκινάμε έναν νέο κανόνα, βάσει του οποίου όποιος παίκτης το ξανακάνει αυτό, θα τιμωρείται με έναν μήνα αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της ομάδας!». Και εγένετο... πόλεμος.

Στο ακόλουθο ματς με την Κιέβο την περασμένη Τετάρτη ο Πίρλο έπαιξε κανονικά (και ήταν ο χειρότερος του γηπέδου).

Το μεσημέρι της Κυριακής, όμως, στο ντέρμπι του Τορίνο με την ομώνυμη ομάδα, ο Κόντε έστειλε το σαφές μήνυμα: έξω ο Πίρλο για ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, μέσα το «σχήμα της επόμενης μέρας» για την Γιούβε, δηλαδή εξάρι ο Πογκμπά και εσωτερικοί χαφ οι Βιδάλ και Μαρκίζιο.

Ποιος έχει όμως δίκιο και ποιος άδικο στην όλη ιστορία; Ο Κόντε ή ο Πίρλο; Εδώ μην περιμένετε να διαβάσετε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και λοιπά «φλώρικα» κλισέ.

Εδώ θα πούμε την γνώμη μας, καθαρά και ξάστερα. Ο Αντόνιο Κόντε έχει ΟΛΟ το δίκιο με το μέρος του, τελεία και παύλα.

Και εξηγούμαστε, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή. Ο Πίρλο τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι ο ηγέτης της Γιουβέντους και έχει μεγάλο μερίδιο στους δύο συνεχόμενους τίτλους που σήμαναν και την αναγέννησή της.

Οσο όμως βοήθησε ο Πίρλο την Γιουβέντους, άλλο τόσο τον βοήθησε και ο σύλλογος τον ποδοσφαιριστή σε ένα τάιμινγκ που (κακώς, κάκιστα με βάση την αξία του) είχε μείνει ελεύθερος από την Μίλαν και η ομαλή συνέχεια της συλλογικής του καριέρας ήταν στον αέρα.

Θα μπορούσε άνετα να έχει πάει π.χ. σε έναν σύλλογο της Πρέμιερλιγκ και να μην είχε δέσει το γλυκό. Να μην μπορούσε δηλαδή να προσαρμοστεί στις εκεί συνθήκες και να έπαιρνε ένα πολύ πιο άδοξο τέλος η τεράστια συλλογική του καριέρα.

Πάμε παρακάτω: ο Πίρλο δεν είναι σημαία της Γιουβέντους. Δεν είναι γι' αυτήν ούτε Ντελ Πιέρο, ούτε Πλατινί, ούτε Μπουφόν, ούτε... Κόντε (με νόημα αυτή η παρατήρηση). Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει και στην Ιντερ και στην Μίλαν πριν έρθει στο Τορίνο.

Ο Ντελ Πιέρο έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι ο σύλλογος τελικά δεν του συμπεριφέρθηκε στο φινάλε όπως του άξιζε. Γιατί έβαλε πλάτη μέχρι και στην Β' Εθνική. Το ίδιο και ο Μπουφόν.

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία παικτών για τους οποίους δεν μπορεί κανείς να τους βάζει στο στόμα τους και αξίζουν ένα τεράστιο «respect» για την αιώνια πίστη τους σε μία και μόνο ομάδα:

Σε αυτήν ανήκουν ο Τζέραρντ, ο Τότι, ο Ντελ Πιέρο, ο Μπουφόν και λίγοι ακόμα ανά την Ευρώπη. Ο Πίρλο, καλώς ή κακώς, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Είναι η μεγαλύτερη τωρινή σημαία της Εθνικής Ιταλίας, αλλά όχι της Γιουβέντους. Ενας πολύ αγαπητός (και του υπογράφοντα) παίκτης, αλλά όχι ένας παίκτης που δικαιούται να ζητάει τα ρέστα επειδή αντικαταστάθηκε σε ένα παιχνίδι. Και μάλιστα από έναν προπονητή που εδώ και δυόμιση χρόνια δεν τον έβγαζε ούτε... στα οικογενειακά διπλά.

Ο Πίρλο δεν έβγαινε ούτε στο «rotation»! Τετάρτη, Κυριακή έπαιζε, χωρίς σταματημό, ακόμα και όταν είχε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Και κάτι τελευταίο.

Ολοι όσοι δουλεύουμε μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει όταν κατά.. διαβολική σύμπτωση, μία μέρα μετά τις δηλώσεις ενός παράγοντα ομάδας (Μπέπε Μαρότα) ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει το καλοκαίρι με το συμβόλαιο ενός παίκτη (Πίρλο), ξάφνου έρχεται μπαράζ δημοσιευμάτων ότι τον παίκτη τον θέλει η... μισή Αγγλία.

Ο ατζέντης του Πίρλο ή εν πάση περιπτώσει ο οποιοσδήποτε άλλος έχει διαρρεύσει την «είδηση» από την μεριά του παίκτη, είναι εμφανές ότι καταφεύγει σε παλαιά φτηνά κόλπα που δεν οδηγούν πουθενά και δεν είναι αντιπροσωπευτικά του μεγέθους ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή.

Η Γιουβέντους θα πρέπει να κρατήσει τον Πίρλο όχι από... υποχρέωση ούτε επειδή την πιέζει ο ίδιος εν μέσω δημοσιευμάτων. Θα πρέπει να τον κρατήσει μόνο αν εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτόν αγωνιστικά. Τι πιστεύω εγώ για τον Πίρλο; Οτι είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους Ιταλούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Για το αν πρέπει όμως σώνει και καλά (ακόμα κι όταν είναι έξω από τα νερά του) να έχει τον ίδιο απαρέγκλιτα αναντικατάστατο ρόλο και στα επόμενα χρόνια της Γιουβέντους, επιφυλάσσομαι...

Πηγή: sday.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα