Ομπάμα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται από τους πολιτικούς σαν σάκος του μποξ

20:56 1/10/2013 - Πηγή: TNSite

Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σημειώνοντας: "Όλα αυτά τα κάνετε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, σας έχει αντιμετωπίσει σαν να είστε σάκος του μποξ".

"Το κλείσιμο ήταν απολύτως αποσοβήσιμο. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί", προσθέτει ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους

Ρεπουμπλικάνους.

Η Γερουσία απέρριψε την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Γερουσία των ΗΠΑ καταψήφισε σήμερα την τελευταία πρόταση που είχαν παρουσιάσει οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, λίγες ώρες αφότου ομοσπονδιακές υπηρεσίες, εθνικά πάρκα και διάφορα κυβερνητικά προγράμματα άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, απέρριψε με ψήφους 54 κατά έναντι 46 υπέρ την πρόταση της Βουλής των Αντιπροσώπων για έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο και να γίνουν αλλαγές στο νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Μεταξύ άλλων οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης όλων των πολιτών.

(Πηγή:ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα