Αποφασισμένος να επιστρέψει γρήγορα ο Ούκιτς

21:00 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν το βάζει κάτω. Σφίγγει τα δόντια και δηλώνει αποφασισμένος να αφήσει γρήγορα πίσω του τον τραυματισμό στον αχίλλειο και των δύο ποδιών, που θα τον κρατήσει περίπου δύο μήνες εκτός παρκέ.

Ο Κροάτης γκαρντ υπόσχεται πως θα είναι πανέτοιμος στα δύσκολα ματς και επισημαίνει πως «… αυτή η φανέλα συνεπάγεται μεγάλες απαιτήσεις, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρόκο-Λένι Ούκιτς:

-Όλα πήγαιναν σχεδόν τέλεια για σένα από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά

μετά δεν κατάφερες να πάρεις ένα μετάλλιο με την Κροατία στο Ευρωμπάσκετ και ήρθε κι αυτός ο σοβαρός τραυματισμός. Είναι κάτι σαν εφιάλτης για σένα;

«Δεν θα έλεγα πως είναι εφιάλτης. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μετάλλιο δεν αξίζαμε να το πάρουμε γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν παίξαμε όσο καλά χρειαζόταν για να πάρουμε μετάλλιο. Για να πάρεις μετάλλιο πρέπει να κερδίσεις τις καλύτερες ομάδες κι εμείς δεν πλησιάσαμε καν.

Όσον αφορά τον τραυματισμό, δεν είναι από τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά από το γεγονός ότι αγωνιζόμουν όλο το καλοκαίρι.

Δεν είναι ένας τραυματισμός που έρχεται από μία άτυχη στιγμή. Ήταν κάτι που έγινε με το χρόνο. Ήμουν άτυχος γιατί δεν γνώριζα την ακριβή διάγνωση και συνέχισα να παίζω θέτοντας τον εαυτό μου σε κίνδυνο.

Ευτυχώς τώρα που ήρθα στην ομάδα ξέρω τι ακριβώς έχω και πόσο καιρό θα μείνω έξω. Θα πρέπει να κάνω υπομονή, θα υπακούσω στο σώμα μου κι ελπίζω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό και 100% υγιής».

-Οι γιατροί λένε πως θα μείνεις περίπου δύο μήνες εκτός δράσης. Εσύ πόσο πιστεύεις ότι θα χρειαστεί για να επιστρέψεις σε φουλ φόρμα;«Δεν μπορώ να προβλέψω πόσο καιρό θα μείνω εκτός. Δεν ξέρω αν θα είναι τέσσερις, έξι ή οκτώ εβδομάδες. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Θα δούμε, είναι νωρίς. Όμως σίγουρα θα χρειαστεί 1-2 εβδομάδες για να βρω ρυθμό. Η σεζόν είναι μεγάλη και τα κρίσιμα ματς είναι στο τέλος. Ελπίζω πως για τα σημαντικά κομμάτια της σεζόν θα είμαι 100% έτοιμος».

-Είμαι σίγουρος πως εμπιστεύεσαι τους συμπαίκτες σου για να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, όσο θα λείπεις…«Φυσικά, έχουμε ομάδα με μεγάλο βάθος και πολλούς παίκτες σε κάθε θέση. Ελπίζω να παίξουμε καλό μπάσκετ, αν και δεν θα είμαι σε θέση να βοηθήσω».

-Όσο για του στόχους σας, οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την περασμένη σεζόν…

«Ασφαλώς, οι προσδοκίες είναι μεγάλες όταν φοράς αυτή τη φανέλα. Οι μεγαλύτερες δυνατές. Κάθε παίκτης που έρχεται εδώ το ξέρει και πρέπει να το αντιμετωπίζει.

Είναι δύσκολο να έχουμε τόσο καλή σεζόν όπως πέρσι, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να το καταφέρουμε. Έχουμε ομάδα με μεγαλύτερο βάθος από πέρσι, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να ενσωματώσουμε τα νέα παιδιά και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι όσο περισσότερο γίνεται».

-Για τους ανταγωνιστές σας; Ο Ολυμπιακός και οι άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας φαίνονται ενισχυμένες.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Εμείς μόλις μαζευτήκαμε όλοι μαζί. Πρώτα πρέπει να μάθουμε τη δική μας ομάδα και να μην κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα