Οι άνθρωποι που φώναξαν: Δεν είμαι αυτό που φαίνομαι

08:38 14/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ζήτησε λοιπόν από εθελοντές να ολοκληρώσουν την φράση "I am not..." δηλαδή "Δεν είμαι... ". Αυτή η φράση τέσσερα χρόνια μετά κατέληξε σε ένα διαφορετικό project, με τίτλο "What I Be Project", όπου άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών εκθέτουν τις ανασφάλειες τους και υπερασπίζονται αυτό που στην πραγματικότητα είναι."Σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε και να φαινόμαστε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Όποιος διαφέρει από αυτά τα στάνταρτ, θυματοποιείται, αποτελώντας τον εύκολο στόχο κακεντρεχών σχολίων και αντικείμενα χλευασμού. Ο στόχος μου για τον οποίο κινητοποιήθηκα προκειμένου να ξεκινήσω το συγκεκριμένο φωτογραφικό πρότζεκτ, ήταν να καταφέρω να αμβλύνω την "κακή εντύπωση" που προκαλεί η διαφορετικότητα και να χαράξω ένα μονοπάτι επικοινωνίας το οποίο θα οδηγεί στην αποδοχή, στην κατανόηση και στην αγάπη, ανοίγοντας το μυαλό και την καρδιά".

Ο φωτογράφος ξεκίνησε το σχετικό πρότζεκτ τον Σεπτέμβριο του 2010, εμπνευσμένος από ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορα "εμπόδια", όπως διατροφικές διαταραχές, χρόνιες ασθένειες, αναπηρίες και διάφορα άλλα. Σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.100 εικόνες από τη ζωή των εθελοντών, και κάθε μια κουβαλάει και μια διαφορετική ιστορία.

"I am not my abortion"- Δεν είμαι η έκτρωση μου

"I am not my turban"- Δεν είμαι το τουρμπάνι μου

"I am not my thoughts"- Δεν είμαι οι σκέψεις μου

"I am not my number"- Δεν είμαι ο αριθμός μου

I am not my bulimia"- Δεν είμαι η βουλιμία μου

"I am not my gender"- Δεν είμαι το φύλο μου

"I am not my amputation"- Δεν είμαι ο ακρωτηριασμός μου

"I am not my adoption"- Δεν είμαι η υιοθεσία μου

(Πηγή:Huffington Post)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα