ΣΔΟΕ: Δύο off shore και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Χρυσή Αυγή

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η έρευνα του ΣΔΟΕ για την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες σε στέλεχος του κόμματος φέρεται να ανήκουν δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο.

Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του

προφυλακισμένου Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος. Από την πλευρά του ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει πως το ποσό προέρχεται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Τα ευρήματα της έρευνας του ΣΔΟΕ θα δώσουν νέα διάσταση για τις συναλλαγές και τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, ορισμένοι από τους οποίους θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης.

Ακόμη, αναμένεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. με την αξιολόγηση των ευρημάτων στο επονομαζόμενο «πολεμικό μουσείο» του επιχειρηματία Ευάγγελου Πάλλη που ερευνάται αν συσχετίζεται με το «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής.

Ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 35 στελεχών της συνεχίζεται. Ωστόσο τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που πιθανώς σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».

The post ΣΔΟΕ: Δύο off shore και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Χρυσή Αυγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα