Μουσείο Οίνου στη μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας

11:15 19/12/2013 - Πηγή: TNSite
Μουσείο Οίνου απέκτησε το Μέλνικ (Μελένικο), η μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας με μόλις 390 κατοίκους, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Σιδηρόκαστρο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δημιουργοί του μουσείου είναι οι τοπικοί ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι μέσα από την Ένωσή τους αποφάσισαν να αναδείξουν ότι το Μελένικο αποτελεί την παλαιότερη οινοπαραγωγική περιοχή της Βουλγαρίας και να

προωθήσουν την ανάπτυξη του οινοτουρισμού. Η τελετή εγκαινίων του μουσείου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, με αφορμή την 10η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης.

Ο επισκέπτης του μουσείου, που φιλοξενείται στο κελάρι ξενοδοχείου της πόλης, θα έχει τη δυνατότητα να «περιηγηθεί» στην ιστορία της τοπικής οινοποιίας δια μέσου των αιώνων. Η κεντρική αίθουσα είναι χτισμένη με την παραδοσιακή τεχνοτροπία του Μελένικο, ενώ εκτίθεται μία μεγάλη ποικιλία κρασιών, παραγόμενων από οινοποιεία της αμπελοοινικής περιοχής Στρούμα (Στρυμώνας).

Η συλλογή του μουσείου αριθμεί 400 μπουκάλια και περιλαμβάνει και κάποια σπάνια κρασιά εκλεκτής σοδειάς. Τοπικοί οινολόγοι θα αναλάβουν το ρόλο του ξεναγού.

Οι ξενοδόχοι, τόσο στο Μελένικο όσο και στο κοντινό Σαντάνσκι, ευελπιστούν ότι το μουσείο θα αποτελέσει ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής και πόλο έλξης τουριστών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα