Η «θυσία» της Marita Veron και ο αγώνας της μητέρας της

10:57 19/12/2013 - Πηγή: TNSite
Δέκα άτομα καταδικάστηκαν στην Αργεντινή για την απαγωγή και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της Marita Veron, που αγνοείται από το 2002. Το δικαστήριο στην επαρχία Tucuman ανέτρεψε προηγούμενη δικαστική απόφαση του 2012, σύμφωνα με την οποία αθωώνονταν και οι 13 κατηγορούμενοι στην υπόθεση trafficking.

Η μητέρα της Veron, Susana Trimarco, άσκησε έφεση κατά της απόφασης που προκάλεσε διαμαρτυρίες στη χώρα.

Το δικαστήριο αθώωσε δύο κατηγορούμενους ενώ ακόμα ένας πέθανε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με τη δικαστική

απόφαση, τέσσερις από τους κατηγορούμενους είχαν συνωμοτήσει για να κρατούν την άτυχη Marita Veron με σκοπό την έκδοσή της στην πορνεία. Ακόμα έξι συμμετείχαν στην απαγωγή και τον εξαναγκασμό της σε πορνεία.

Η Marita Veron είχε εξαφανιστεί από την πόλη San Miguel de Tucuman πριν 11 χρόνια, όταν ήταν 23 ετών, ενώ κατευθυνόταν στο νοσοκομείο της πόλης για ένα ιατρικό ραντεβού.

Η μητέρα της ξεκίνησε εκστρατεία για τον εντοπισμό της και σύντομα η υπόθεση αναδείχθηκε σε σύμβολο του αγώνα κατά του trafficking στην Αργεντινή.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, η Trimarco κατάφερε να παρεισφρήσει στις συμμορίες trafficking προσποιούμενη πως ενδιαφερόταν αν «αγοράσει» γυναίκες.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε έκαναν την αστυνομία να οργανώσει πολλές επιδρομές κατά του εμπορίου γυναικών, κατά τις οποίες δεκάδες γυναίκες θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης διασώθηκαν.

Ωστόσο δεν κατάφερε να βρει την κόρη της και παραμένει άγνωστο αν η Marita είναι ακόμα ζωντανή.

Η προσπάθεια της Τrimarco ώθησε και τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο ώστε να γίνει νομοθεσία που αναγνωρίζει ως έγκλημα το trafficking στην Αργεντινή.

Η αθώωση των 13 κατηγορουμένων το 2012 είχε προκαλέσει οργή στη χώρα με χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους του San Miguel και του Μπουένος Άιρες.

Στη φωτογραφία είναι η μητέρα και η κόρη της Marita που κρατούν τη φωτογραφία της.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα