Ποιος ειναι ο τουρκος επενδυτης που θα κανει τον ''αστερα'' 7 αστερων...

Δύο ξενοδοχεία 7 αστέρων και 20-25 βίλες είναι το σχέδιο για τον νέο «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη από τους νέους ιδιοκτήτες του. Ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που πρόσφερε ...
μαζί με τους Αραβες συνεταίρους του 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον «Αστέρα», έχει φιλόδοξα σχέδια να μεταμορφώσει το μικρό Καβούρι στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό όχι μόνον της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης.

Και φαίνεται πειστικός, καθώς είναι ένας lifestyle
δισεκατομμυριούχος και ανάμεσα στις 200 εταιρείες που ελέγχει περιλαμβάνονται η τουρκική «Vogue», αλλά και το μοναδικό ξενοδοχείο 7 αστέρων στη γειτονική χώρα, το «D-Hotel Maris». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαχένκ δεν είναι ένας συνηθισμένος πλούσιος. Νούμερο 464 στην παγκόσμια λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» το 2012, ανέβηκε στην 395η θέση φέτος, ενώ το αμερικανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι είναι ο πλουσιότερος Τούρκος. Ακόμη όμως κι αν δεν εντυπωσιάζουν αυτά τα νούμερα, ο κ. Σαχένκ δεν φαίνεται να έχει ανάγκη από τίτλους και συστάσεις καθώς:

■ Πληρώνει το 2% των φορολογικών εσόδων της Τουρκίας
■ Είναι ο 3ος μεγαλύτερος αντιπρόσωπος της Volkswagen στον κόσμο
■ Το 2012 οι εταιρείες του έκαναν επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων
■ Τα media του ομίλου απορροφούν το 10% της διαφημιστικής δαπάνης στην Τουρκία

Η Hurriyet σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα και με τίτλο «Θα κάνει την Αθήνα το Νο 1», γράφει ότι ο CEO του ομίλου Dogus, Χουσνού Ακχάν, είπε ότι θα μετατρέψουν τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, τη νέα εγκατάσταση που πήραν στην Αθήνα σε υπ' αριθμ. 1 «Διεύθυνση Τουρισμού της Ευρώπης» κάνοντας αναφορά σε όσα δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dogus, το δεξί χέρι του κ. Σαχένκ, κ. Χουσνού Ακάν, περιγράφει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τον όμιλο, λέγοντας ότι «διαχειρίζεται περισσότερες από 200 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Απασχολούμε διεθνώς 35.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούμαστε σε οκτώ διαφορετικούς τομείς: τράπεζες, ενέργεια, ψυχαγωγία, αυτοκίνητα, κατασκευές, media, τουρισμός-υπηρεσίες και real estate. Ειδικά στους τομείς των τραπεζών, των κατασκευών και του τουρισμού, ο όμιλος Dogus έχει παρουσία σε 21 διαφορετικές χώρες στον κόσμο, με διαφορετικούς τοπικούς συνεταίρους σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα, στον τομέα των μαρινών, έχουμε συνεργασία με τη Lamda Development και την Κυριακούλης». Μεταξύ άλλων, στον κ. Σαχένκ ανήκει η Garanti Bank, η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις με άρωμα lifestyle, καθώς εκτός από την τουρκική «Vogue» εκδίδει και το «GQ», ελέγχει έξι κανάλια, έχει τα ξενοδοχεία «Hyatt» της Κωνσταντινούπολης, τις αντιπροσωπίες των Lamborghini, Porsche, Bugatti και Bentley, αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων, ενώ ο κατάλογος των εταιρειών που φέρνουν κάθε χρόνο στον όμιλο έσοδα που υπερβαίνουν τα 6 δισ. δολάρια δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Η... Α’ εθνική των ΕμιράτωνΟ πλούτος αυτός επιτρέπει στον κ. Σαχένκ να συναλλάσσεται εύκολα με τα ισχυρότερα χρηματοοικονομικά κέντρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο επενδυτικό σχήμα που πλειοδότησε με 400 εκατ. ευρώ για τον «Αστέρα» κατέβασε την... Α' Εθνική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν όλοι οι Αραβες που μέχρι τώρα κρατούσαν αποστάσεις, αν δεν τους τρόμαζαν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλαδή μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, όπως και τα κρατικά επενδυτικά οχήματα του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ. «Ο όμιλος Dogus», όπως λέει ο κ. Ακάν, «ελέγχει το 30% του κονσόρτσιουμ που πλειοδότησε για τον “Αστέρα”».

Ο «Αστέρας», όμως, δεν είναι το πρώτο project της Dogus στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται μαρίνες στην Κροατία, στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα, καθώς απέκτησε σημαντικά ποσοστά στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας. Το management, βέβαια, συνεχίζουν να ασκούν η Κυριακούλης και η Lamda. Ο κ. Σαχένκ γοητεύτηκε από την ιδέα να αποκτήσει τον «Αστέρα» και να τον μετατρέψει σε ένα πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο. «Είναι γεγονός», λέει ο κ. Ακάν, «ότι αναζητήσαμε Ελληνα συνέταιρο για τον “Αστέρα”. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια που είχαμε για να κινηθούμε ήταν περιορισμένα και δεν στάθηκε δυνατόν. Δεν είναι της παρούσης, αλλά είναι ένα θέμα που, αν χρειαστεί, θα το συζητήσουμε στο μέλλον με τους συνεταίρους μας». Η επιχειρηματική φιλοδοξία του κ. Σαχένκ για τον «Αστέρα» είναι πολύ συγκεκριμένη. «Θέλουμε να τον κάνουμε τον Νο 1 τουριστικό προορισμό όχι μόνο για την Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη», επισημαίνει ο κ. Ακάν και συνεχίζει: «Ο “Αστέρας” θα είναι ο πλέον πολυτελής και must τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Στόχος μας δεν είναι τίποτε λιγότερο από το καλύτερο». Ο κ. Ακάν -το δεξί χέρι του Τούρκου δισεκατομμυριούχου- προσθέτει ότι θα γίνει διαγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνώς, ενώ όσον αφορά στον operator που θα δουλεύει τα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά ο όμιλος έχει σχέσεις με διεθνείς αλυσίδες στο πλαίσιο των έξι ξενοδοχείων 5 αστέρων που ελέγχει.

Οι κινήσεις ματ που τον έκαναν κροίσο Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας είναι ένας κοσμοπολίτης με έντονες δυτικές επιρροές. Γεννήθηκε το 1964 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ο πατέρας του και ιδρυτής της επιχειρηματικής δυναστείας Αϊχάν Σαχένκ τον έστειλε για τη μέση εκπαίδευση στην Ελβετία, στο αμερικανικό σχολείο ΤASIS. Συνέχισε τις σπουδές του σε ένα διακεκριμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο που ίδρυσαν Ιησουίτες και το οποίο έχει μεγάλη καθολική παράδοση, το Boston College, όπου σπούδασε marketing και διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των συνεργατών και αναζητεί τους καλύτερους να δουλεύουν γι’ αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλός του διαθέτει ειδικό τμήμα με την επωνυμία Humanitas, για να ανακαλύπτει και να προσλαμβάνει ταλαντούχους, ικανούς και έξυπνους ανθρώπους.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του παρακολουθώντας στο Harvard το πρόγραμμα management για τους εκλεκτούς, το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες - προέδρους εταιρειών. Οταν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο του πατέρα του και συγκεκριμένα στην Garanti Bank. Το 2001 -ενώ μαίνεται η οικονομική κρίση της Τουρκίας- ο πατέρας του θα αποβιώσει λόγω καρδιακών προβλημάτων και ο 37χρονος τότε Φερίτ αναλαμβάνει το πηδάλιο του ομίλου. Εχει ήδη κάνει στον όμιλο επιτυχημένες κινήσεις: εξαγόρασε δύο αλυσίδες λιανικής, ενώ ξεκίνησε το ειδησεογραφικό κανάλι Turkish Nationwide Television, γνωστό ως ΝTV. Το 2004 έκανε ένα ιστορικό για την Τουρκία deal. Πουλάει σχεδόν το 1/4 της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας, της Garanti Bank, στην General Electric αντί 1,6 δισ. δολαρίων.

Το deal αυτό θεωρήθηκε σημαντικό βήμα για την απελευθέρωση του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία και την εξυγίανσή του από τις πληγές που είχε αφήσει η οικονομική κρίση στη χώρα. Η ουσία πάντως είναι η ρευστότητα που απέκτησε ο κ. Σαχένκ με τη συμφωνία αυτή, αφού του έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις και να μεγεθύνει θεαματικά τον όμιλο του. Σήμερα ζει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ταξιδεύει συνέχεια σε όλο τον κόσμο για τις δουλειές του. Είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα, την Νταϊάνα, και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Ντεφνέ. Το γεγονός ότι ανήκει στο κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ήταν και το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε στη διεκδίκηση του «Αστέρα». Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο deal χρειαζόταν κάποιον επιχειρηματία που να έχει τις κατάλληλες γνωριμίες, αλλά και τα μέσα να προσελκύσει το διεθνές jet set, πραγματικά πλούσιους ανθρώπους που θα δέχονταν να πληρώσουν ένα εξωφρενικό ποσό για να αποκτήσουν μια σπάνια βίλα. Σύμφωνα με πηγές από την Εθνική Τράπεζα που έχουν γνώση των σχεδίων των επενδυτών, οι βίλες θα πουληθούν προς... 30.000 ευρώ το τετραγωνικό! Το πλέον εξωφρενικό, σύμφωνα με πληροφόρηση που υπάρχει σε κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι οι περισσότερες -ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ούτε στα σχέδια- έχουν πουληθεί, προφανώς καπαρωθεί, σε βαθύπλουτους Αραβες. Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες και ολοκληρωθεί το deal, το Καβούρι θα ξαναζήσει τις ηρωικές εποχές της δεκαετίας του 1960, τότε που κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Αραβας βασιλιάς Ιμπν Σαούντ μοίραζε χρυσά ρολόγια για πουρμπουάρ στο προσωπικό του «Hοtel Κavouri» όπου περνούσε τα καλοκαίρια.

O κ. Φερίτ Σαχένκ είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα, ονόματι Νταϊάνα, και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Ντεφνέ, έχοντας για μόνιμη κατοικία μία από τις ακριβότερες βίλες στον Βόσπορο

Οπως δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ακάν, δεύτερος στην ιεραρχία του ομίλου Dogus, «θα διατηρήσουμε τη λειτουργία και των δύο ξενοδοχειακών μονάδων. Θα τις αναβαθμίσουμε όμως ώστε να λειτουργούν ως ξενοδοχεία 7 αστέρων. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν στην Τουρκία με το “D-Hotel Maris” που είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 7 αστέρων στη χώρα. Το ίδιο θα κάνουμε και στον “Αστέρα”: το τοπίο, οι υπηρεσίες, οι παροχές, οι ανέσεις θα είναι 7 αστέρων. Δεν έχω λεπτομέρειες να σας πω, καθώς είμαστε σε μια διαδικασία που εξελίσσεται, αλλά ο σχεδιασμός μας προβλέπει τη δημιουργία περίπου 20-25 βιλών πολύ υψηλών προδιαγραφών. Υπάρχει επίσης άδεια για να επεκτείνουμε τη μαρίνα έως τις 200-220 θέσεις, κυρίως για να δέχεται μεγαλύτερα σκάφη». Η Dogus υιοθετεί προσέγγιση ήπιας ανάπτυξης (mild development), όπως λένε τα στελέχη της. Θέλουν οι εργασίες που θα γίνουν να είναι απολύτως εναρμονισμένες με την κλίμακα του τοπίου και τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί κανείς πέραν των διαγωνιζόμενων δεν είχε πλήρη εικόνα, όπως άλλωστε σχεδόν κανείς δεν γνώριζε στην Ελλάδα ότι είχε τεθεί ως ελάχιστο τίμημα τα 380 εκατ. ευρώ, η έκταση στην οποία πρόκειται να οικοδομηθούν οι βίλες είναι περίπου 70-80 στρέμματα. Από αυτό με έναν χοντρικό υπολογισμό προκύπτει ότι συζητάμε για οικήματα σε οικόπεδα 3-4 στρεμμάτων. Αν οι συγκεκριμένες βίλες, διαμορφωμένες βάσει υψηλών προδιαγραφών και σύμφωνα με τη μοναδικότητα του τοπίου και της θέσης, πουληθούν σε σούπερ πλούσιους αντί 15-20 εκατ. ευρώ, μόνον από τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση μπορεί και να καλυφθεί μεγάλο -αν όχι όλο- μέρος του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα, καθώς στην Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει πουληθεί σπίτι σε τέτοιες τιμές. Στην αγορά κυκλοφορεί ότι η πιο ακριβή κατοικία που πουλήθηκε από real estate development ήταν η βίλα που αγόρασε ένας Γερμανός αντί 9 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του «Αman Resort» της Dolphin Capital του κ. Μίλτου Καμπουρίδη. Φημολογείται ότι στο ίδιο συγκρότημα υπάρχει παραγγελία -και μάλιστα για δύο ακόμα κατοικίες- από Ελληνα που διαπρέπει στη βιομηχανία των hedge funds, αλλά όλα αυτά προς το παρόν ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας.

Αν ο κ. Σαχένκ και η παρέα του από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ προσελκύσουν τόσο υψηλού επιπέδου αγοραστές για τις βίλες του «Αστέρα», το deal θα είναι κερδοφόρο. Αν όχι, καλύτερα να μην το συζητάμε. Στην αγορά υπήρχε έντονη η αίσθηση ότι ο Μεσσήνιος στην καταγωγή εφοπλιστής κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος θα «χτυπούσε» με μεγάλα ποσά την αγορά του «Αστέρα». Φήμες που οι περισσότεροι πήραν στα σοβαρά, και όχι άδικα, καθώς είχε ως συνέταιρο μια άλλη βαθιά τσέπη, ορμώμενο επίσης από την αραβική χερσόνησο, τον όμιλο Οlayan.

Η δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά για τον «Αστέρα» λέγεται ότι έγινε από τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη και η τρίτη και τελευταία από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο

Οι προσφορές Καμπουρίδη - ΚωνσταντακόπουλουΟι φήμες που έδιναν το πρόκριμα για τον «Αστέρα» στον κ. Κωνσταντακόπουλο ήταν τόσο έντονες που λέγεται ότι η Εθνική Τράπεζα αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει διαρροές ότι οι προσφορές ανοίγουν ενώπιον των διαγωνιζόμενων, ότι είχαν δοθεί εντολές από το Μαξίμου να διαφυλαχθεί πλήρως το αδιάβλητο της διαδικασίας και άλλα τέτοια ανάλογα. Οταν άνοιξαν όμως οι προσφορές η απογοήτευση ήταν μεγάλη, καθώς το φαβορί της αγοράς, το group Κωνσταντακόπουλου - Οlayan, τερμάτισε τρίτο και καταϊδρωμένο. Φημολογείται ότι η πρώτη προσφορά του ήταν 240 εκατ. και όταν κλήθηκε να τη βελτιώσει, ανέβηκε στα 310 εκατ. Αντίθετα, η κοινοπραξία Σαχένκ - Αράβων φημολογείται ότι ξεκίνησε δείχνοντας αποφασιστικότητα εξαρχής με 360 εκατ. και ανεβάζοντας στη συνέχεια τον πήχη στα 400 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά λέγεται ότι έκανε η αμερικανική Colony Capital με την Dolphin Capital του κ. Καμπουρίδη. Με αυστηρά οικονομικούς όρους που χρησιμοποιούν οι investment bankers για να υπολογίσουν την αποτίμηση επιχειρήσεων κ.λπ., τα 240 εκατ. του κ. Κωνσταντακόπουλου ήταν ένα ικανοποιητικό τίμημα. Το ζήτημα όμως είναι ότι ο κ. Σαχένκ και οι Αραβες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να πουλήσουν λίγες βίλες σε απίστευτα ψηλές τιμές.

Στην Εθνική Τράπεζα μόλις πληροφορήθηκαν το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ αναστέναξαν με ανακούφιση. Ικανοποίηση αισθάνθηκαν και στην κυβέρνηση, καθώς είναι ένα βήμα στο βαλτωμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αν εξαιρέσουμε τον ΟΠΑΠ (650 εκατ.), όπου συμμετείχαν και Ελληνες επιχειρηματίες στο σχήμα, και τη μεταβίβαση ΔΕΣΦΑ (400 εκατ.) στη Socar, την πώληση της οποίας όμως μπλόκαρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμιγώς ξένη επένδυση στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης. Γενικότερα, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του «Αστέρα» είναι δαιδαλώδης και γραφειοκρατική. Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλλουν πρώτη και εν συνεχεία δεύτερη και τελική οικονομική προσφορά. Ο πλειοδότης θα πρέπει τώρα να προσκομίσει στην Εθνική Τράπεζα τα σχέδιά του ώστε να τα προωθήσουν και να εκδοθεί το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) που καθορίζει χρήσεις γης, όρους δόμησης κ.λπ. και κυρώνεται με Προεδρικό Διάταγμα ώστε να μπορεί στη συνέχεια να χτίσει.

Ο πλειοδότης καταθέτει 20 εκατ. ευρώ έναντι του τιμήματος και αναμένει την έγκριση των σχεδίων με το ΕΣΧΑΔΑ, ώστε να καταβάλει και το υπόλοιπο τίμημα. Προϋπόθεση για όλα αυτά, που ούτως ή άλλως απαιτούν διαδικασίες μηνών, είναι να μην υπάρξουν και επιπλέον καθυστερήσεις, καθώς ο δήμος αντιτίθεται στους όρους της πώλησης του «Αστέρα» και προτίθεται να ασκήσει όλα τα νομικά μέσα για να ακυρώσει τη διαδικασία.

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος είναι ιδιοκτήτης του «D-Hotel Maris», του μοναδικού ξενοδοχείου 7 αστέρων στην Τουρκία

Πηγή : protothema.gr
Keywords
επενδυτης, επενδυτης, general electric, εθνικη τραπεζα, hedge funds, ελλαδα, lifestyle, vogue, volkswagen, media, hurriyet, αθηνα, ceo, νέα, θεμα, τραπεζες, real, hyatt, lamborghini, porsche, bugatti, project, εταιρεία, ματ, boston, harvard, turkish, deal, συγκεκριμένο, jet, set, dolphin, capital, hedge, funds, προσφορες, group, πήχη, οπαπ, δεσφα, αμιγώς, protothema, γερμανος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, σουλταν αλ σαουντ, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, οικονομικη κριση, χωρες, αδεια, αυτοκινητα, αχιλλεας, βημα, γνωση, εθνικη, θεμα, κωνσταντινουπολη, ξενοδοχεια, πλαισιο, προγραμμα, ρολογια, σφαιρα, φημες, capital, ceo, hurriyet, porsche, real, volkswagen, αγορα, αμιγώς, αμπου νταμπι, ανθρωπος, απιστευτα, αρωμα, αχιλλεα, βιλα, βιλες, γεγονος, γινει, δεσφα, δυνατοτητα, δημος, δοθει, εγινε, εγχειρημα, ευκολο, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελβετια, ενεργεια, εξι, επενδυσεις, εποχες, εταιρεία, ευρωπη, εφοπλιστης, ζεας, ιδεα, ιδιο, υπηρεσιες, εικονα, ιστορικο, καβουρι, κατασκευες, καταρ, κυβερνηση, κλιμακα, κροατια, κυριακουλης, λειτουργια, λεπτομερειες, μαξιμου, ματ, μικρο, ξενοδοχειο, ομιλος, οικοπεδα, οκτω, ουσια, οχηματα, πηδαλιο, πορτο χελι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητησουμε, συνεχεια, σπιτι, σουπερ, σχεδια, σχεδιο, σχολειο, τμημα, τουρκια, τουρισμος, τριτη, χερι, χελι, χρονικα, group, αλυσιδα, ανηκει, boston, bugatti, deal, dolphin, δουλειες, εμφαση, general electric, harvard, hedge funds, hedge, hotel, χωρα, project, jet, κλειστο, lamborghini, lifestyle, media, πηγες, πήχη, πληροφοριες, πληγες, protothema, πωληση, set, funds, τραπεζα, turkish, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα