Γαλλία: Σοσιαλιστές απελαύνουν, ακροδεξιοί διαγράφουν για ρατσιστικό σχόλιο

14:43 18/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook και μετά το σάλο, που ξέσπασε, την αφαίρεσε από το προφίλ της, ωστόσο το κόμμα της την υποχρέωσε να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές.

Σε σχόλιό της για το ζήτημα στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 television, η νεαρή πρόσθεσε: "Θα προτιμούσα να την έβλεπα επάνω σε ένα δέντρο παρά στην κυβέρνηση ως έχει σήμερα. Ειλικρινά, πρόκειται για μια άγρια, η οποία εμφανίζεται

στην τηλεόραση με αυτό το διαβολικό χαμόγελο", τόνισε η πολιτευτής, προσθετοντας: "Δεν είναι ζήτημα ρατσισμού".

Το Front national, έχει διαγράψει πολλά μέλη του για ρατσισμό ή νεοναζιστικές συμπάθειες από την ανάληψη της ηγεσίας του από την Μarine lepen το 2011, με τον προηγούμενο ηγέτη του και πατέρα της σημερινής αρχηγού του, Jean-Marie Le Pen , να έχει καταδικαστεί για μείωση της σημασίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Taubira γίνεται στόχος.

Τριβές στην κυβέρνηση για την απέλαση 15χρονης Ρομά

Την ίδια στιγμή σφοδρή πολεμική έχει ξεσπάσει μετά τη σύλληψη μιας 15χρονης μαθήτριας Ρομά. Η 15χρονη μαζί με τους γονείς και τα πέντε αδέλφια της είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν το γαλλικό έδαφος, συνελήφθη στην πόλη Pontarlier στην ανατολική Γαλλία από αστυνομικούς καθώς βρισκόταν μαζί με τους συμμαθητές της μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Το σχολικό τελικά σταμάτησε σε έναν χώρο στάθμευσης, όπου πήγαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν την 15χρονη. Οι καθηγητές του σχολείου, στο οποίο πήγαινε η Léonarda και μια από τις αδελφές της, δήλωσαν "βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να σταλούν παιδιά που κατάγονται από την μειονότητα των Ρομά σε χώρες τις οποίες ούτε καν γνωρίζουν και δεν μιλούν την γλώσσα τους".

Η ενέργεια αυτή πυροδότησε έντονες επικρίσεις για τον σοσιαλιστή υπουργό Εσωτερικών, Manuel Valls ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξεπουλάει τις "αξίες" της Αριστεράς.

Πηγή:Leparisien

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα