«Δεν θα κλείσουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ»

07:35 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε απόψε ότι πιστεύει πως θα κλείσουν οι ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κλείσουμε την κυβέρνηση. Θα κάνουμε το σωστό», είπε ο βουλευτής Πιτ Σέσιονς, ο πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Κανονισμών

του σώματος. «Βρισκόμαστε στο ημίχρονο», πρόσθεσε.

Ο Σέσιονς έκανε τη δήλωση αυτή στους δημοσιογράφους λίγο προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, των Ρεπουμπλικανών μελών της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντάρελ Άισα είπε ότι η Βουλή θα κάνει άλλη μια προσπάθεια να αλλάξει τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, υποβάλλοντας μια τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό. Η τροπολογία αυτή θα απαιτεί από τον πρόεδρο της χώρας και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του να αποκτήσουν ασφάλιση υγείας μέσω του προγράμματος Obamacare.

Σύμφωνα με μια πηγή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, το μέτρο αυτό θα ισχύει επίσης για τα μέλη του Κογκρέσου και τους συμβούλους τους. Στη Γερουσία, όπου έχουν την πλειοψηφία, οι Δημοκρατικοί έχουν απορρίψει όλες τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να τροποποιήσουν το συγκεκριμένο νόμο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα