Απολογούνται οι τέσσερις της Χρυσής Αυγής

06:42 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ενώπιον ανακριτών θα βρεθούν σήμερα για να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί, φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στα σπίτια των Χρ. Παππά, Ν. Μίχου και Ιω. Λαγού βρέθηκαν όπλα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που κατηγορούνται. Για τον Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει ρόλος «επιχειρησιακού αρχηγού» με την ευθύνη της εκπαίδευσης των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδου». Παράλληλα υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί ποινικά από τους ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα