Δακρυγόνα, πέτρες, συλλήψεις και επεισόδια σε πάρτι φοιτητών

18:21 15/10/2013 - Πηγή: TNSite

Με συγκρούσεις, δακρυγόνα και βόμβες κρότου - λάμψης τελείωσε ένα πάρτι κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Western Washington στο Bellingham, το βράδυ του Σαββάτου.

Τα επεισόδια και οι μάχες των νεαρών με τις δυνάμεις της αστυνομίας ξεκίνησαν περίπου στις 9 η ώρα το βράδυ, όταν οι Αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν το πάρτι στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές. Η κίνηση αυτή ξεσήκωσε τα πλήθη και για την καταστολή τους χρειάστηκε να επέμβει μια ομάδα ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών.

Είχαν

προηγηθεί τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από γείτονες του συγκροτήματος κτιρίων στο οποίο λάμβανε χώρα η συνάθροιση.

Τα πλάνα των συγκρούσεων:

Περίπου 500 άτομα άρχισαν να φωνάζουν και να πετούν στους αστυνομικούς ότι έβρισκαν μπροστά τους, από μπουκάλια μπύρας και πέτρες μέχρι και πινακίδες της σήμανσης των δρόμων. Πολλοί σε κατάσταση μέθης.

Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στο Laurel Park και έστησαν οδοφράγματα. Από τις ταραχές καταστράφηκε ένα λεωφορείο και καταγράφηκαν ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκαν περισσότερο από μια ώρα για να καταφέρουν να διαλύσουν τα πλήθη. Απολογισμός, τρεις συλλήψεις, κανείς εκ των οποίων δεν είχε την ιδιότητα του φοιτητή, σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το Πανεπιστήμιο της περιοχής αριθμεί περίπου 15.000 φοιτητές.

Πηγή: bellinghamherald.com

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα