Αποσπάσματα από το βιβλίο του Πανούση

13:15 22/12/2013 - Πηγή: TNSite
Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου ο Τζίμης Πανούσης βρήκε την ιδανική πηγή έμπνευσης και «τροφή για σκέψη» ώστε να γράψει μια σειρά από απολαυστικά κείμενα που χώρεσαν σε ένα βιβλίο που μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Opera και τιτλοφορείται «Magic Baf/ Ο τυφώνας Τζέφρυ».

Σε αποσπάσματα του βιβλίου, που εξασφάλισε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Πανούσης γράφει: «να μη λέμε μεγάλες κουβέντες διότι ο οργανισμός μας είναι σαν το ΠΑΣΟΚ.

Άμα τον κακομάθεις και τον καλοσυνηθίσεις σε ουσίες καπνιστέ, σνιφαριστές ή ενέσιμες, σταματάει να παράγει τις φυσικές ενδορφίνες και καταντάς κύμβαλο αλαλάζον. Κίβδηλος, αλαζόνας, ψυχάκιας, φιλοτομαριστής, βλέπεις παντού μόνο λεφτά και συμφέρον. Το βρίσκεις σωστό κοτζάμ πρωθυπουργός Παπανδρεοπαίδι να βγάλει τον Λαλιώτη από το γραφείο του για να το κάνει γυμναστήριο; Είναι τουλάχιστον περίεργη η εμμονή του Πρωθυπουργού με τον χωρίς λόγο χυμένο ιδρώτα. Πήγαινε σκάψε τον κήπο σου, άνθρωπέ μου, κάνε πους άπς πάνω στη γυναίκα σου, κατέβα στη Βαρβάκειο να κουβαλήσεις κανά καφάσι ν' ανακουφίσεις τους εργαζόμενους, να πιάσει τόπος κι ο ιδρώτας σου».

Ο Τζίμης δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το «μαζί τα φάγαμε»: «Όλοι τα φάγαμε. Όλοι τυλιχτήκαμε με τις ελληνικές σημαίες και αρπάξαμε αφιλοκερδώς τις χορηγίες του Βαρβιτσιώτη και της δημόσιας τηλεόρασης, για ν' αγοράσει μεταξωτές κουρτίνες η Άστα... Να πάνε στο διάολο. Όλοι μας τραγουδήσαμε με αμοιβές Μπιγιονσέ σε γενέθλια εμίρη στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας. Όλοι μας εισπράττουμε δισεκατομμύρια κάθε χρόνο από το υπουργείο Πολιτισμού για να τραγουδάμε στα βουνά και στα λαγκάδια μαζί με Νταλαρείς και Φαρισαίους. (...)

Κι ήταν όπως πάντα με τον δικό του τρόπο προφητικός όταν έγραφε «με φωνές και με τραγούδια τα χωνεύουμε τ' αγγούρια» (...) «Όλα τα κόμματα αμείβονται πλουσιοπάροχα από τα κρατικά ταμεία, γι' αυτό και κρατάνε με νύχια και με δόντια το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης από την κομματική χούντα. Όταν θα πας να ψηφίσεις σε ένα μήνα τα σεσημασμένα κομματόσκυλα της δεύτερης κατηγορίας, μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα στο φάκελο μαζί με το ψηφοδέλτιο και μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία παραδέχεσαι ότι είσαι μ...ς με περικεφαλαία πράσινη», έγραφε τότε, διαπίστωση που ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει χρώμα ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα