Σκληρή απάντηση Γιαννάκου για την έκθεση προόδου των Σκοπίων

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου για την έκθεση-ντροπή με την οποία επιχειρείται μία συντονισμένη κατασυκοφάντηση της ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε...

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου έγινε έξαλλη με τις διατυπώσεις που περιείχε η έκθεση και
«τα 'χωσε» στους συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ανήκουν στην σοσιαλιστική ομάδα, αφού μέλος των σοσιαλιστών ήταν ο εισηγητής της συγκεκριμένης έκθεσης.

Η Μαριέττα Γιαννάκου που έχει την φήμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενός πολύ πράου ανθρώπου, προκάλεσε εντύπωση στους συναδέλφους της για τον αυστηρό ύφος των δηλώσεών της και την έκρηξη με την οποία ουσιαστικά έδειξε να μην μασάει τα λόγια της για την στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκθεση τελικά εγκρίθηκε, ωστόσο η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος με επικεφαλής την κ. Γιαννάκου έδωσε μία πολύ σκληρή μάχη με ιδιαίτερα αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γεγονός που δείχνει ότι ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα να αρχίσει η Ελλάδα να κινείται ξανά διπλωματικά σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για αποκτήσει την δυναμική που είχε αναπτυχθεί όταν επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή, η χώρα μας έδινε ηχηρές απαντήσεις στην προκλητικότητα των Σκοπίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα