Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι



Την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι πήρε το υπουργείο Δικαιοσύνης, έπειτα από τη γνωστοποίηση της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη...

Παράλληλα, ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε ο κρατούμενος από την εισαγγελέα
Εφετών-επόπτη του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».
Για την επίμαχη αποφυλάκιση του δράστη ενημερώθηκε προ 20ημέρου ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή στην υπεύθυνη των φυλακών εισαγγελέα να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου.
Η έρευνα αποσκοπούσε στο να διαπιστωθεί αν ευθύνονται ή όχι η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν είδαν το εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για τη διπλή ανθρωποκτονία ή αν ο φάκελος είχε φτάσει με ελλιπή στοιχεία από τα δικαστήρια. Για την τελευταία αυτή περίπτωση θα ελεγχθεί αν υπάρχει αμέλεια ή δόλος στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα