Γιάννης Στουρνάρας: «Αρνητική η τρόικα για τα εργασιακά»

Η πορεία της υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων συζητήθηκε στη σύσκεψη υπουργών που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι η τρόικα επιμένει να μην δέχεται αλλαγές στα εργασιακά....
Ο ίδιος
είπε ότι ο συντονισμός των υπουργείων ολοκληρώθηκε και πως τα προαπαιτούμενα «θα είναι έτοιμα στην ώρα τους». Οι εξελίξεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία εν όψει του Euro Working Group της Δευτέρας και κυρίως της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη.

Μιλώντας προς δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι η τρόικα είναι αρνητική ως προς τις βελτιώσεις στα εργασιακά - που ζητάει κυρίως η ΔΗΜΑΡ - αλλά και προς την κύρωση των ιδιωτικοποιίησεων από τη Βουλή - κάτι που αποτελεί αίτημα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ.Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ο συντονισμός των υπουργείων για τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία «θα είναι έτοιμα στην ώρα τους».
Πρόσθεσε ότι η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη σε τρία σημεία: το επίδομα γάμου, την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και την κύρωση από τη Βουλή των ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, συνέχισε ο Γ.Στουρνάρας, η τρόικα εμμένει στο προαπαιτούμενο «ορθά κατά τη γνώμη μου», όπως εκτίμησε ο υπουργός, γιατί «διαφορετικά δύσκολα θα ερχόταν ξένος επενδυτής στην Ελλάδα».
«Θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά», κατέληξε ο υπουργός που πρόσθεσε ότι το ζήτημα μάλλον δεν θα τεθεί στο Euro Working Group της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε μια γενική συζήτηση για τα μέτρα και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διεργασίες.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργο και εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα