''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ''...

Το γεγονός ότι τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και, ειδικά, του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα βελτιώνοντας...

τις συμφωνίες και αποτρέποντας την επιβολή νέων μέτρων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε
συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ήταν παρόντες στη διαπραγμάτευση και τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση των μακρών συζητήσεων με την Τρόικα δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Σημείωσε επίσης την ανταπόδοση θυσιών του ελληνικού λαού, τη στροφή προς την ανάπτυξη, το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία, όπως είπε, ενώ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να διαφυλάξει κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως η κτηνοτροφία.
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μεγάλα επιτεύγματα και την ίδια ώρα εμφανίζονται πολλοί στενοχωρημένοι, που δεν θέλουν να παραδεχτούν πως βγαίνουμε από την κρίση.
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως η διανομή του δεν λέγεται φιλανθρωπία, αλλά κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, είπε πως αφενός υπάρχει πρόβλημα αντιπροσωπευτικότητας και αφετέρου, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το πολιτικό κόστος, επειδή έκανε την "επιλογή της ευθύνης".
Σημείωσε επίσης πως πρέπει να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και "να μην διακινδυνεύσουμε αυτά που με κόπο κάναμε".
Απαντώντας σε ερώτηση για την αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ιταλία, είπε πως ο ίδιος επιθυμεί να πετυχαίνουν όλες οι μη κλασικές πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από την Ευρώπη.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα, ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει.
Σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση με πολιτικο-διπλωματικά μέσα, στη βάση του σεβασμού των υφιστάμενων συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας. Σημείωσε πως οι αναθεωρητικές πολιτικής πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα.
Αναφερόμενος στις ελληνικές θέσεις, είπε πως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο αρχών, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πιθανές επιπτώςεις στα ελληνικά εθνικά θέματα.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε πως εχθές συνομίλησε με τον αρμόδιο αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ κ. Ιβάν Σιμόνοβιτς, με αντικείμενο της συζήτησής τους την αποστολή του ΟΗΕ στην Ουκρανία, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως το προξενείο της Μαριούπολης θα τεθεί στη διάθεση του ΟΗΕ, αν χρειαστεί.
Για το ρόλο της ΕΕ στην ουκρανική κρίση, ανέφερε ότι προφανώς δεν είχε προβλέψει ότι θα φτάσουμε στο σημείο αυτό και ότι δεν είχε σχεδιαστεί ότι θα φτάσουμε σε μια ευρω-ρωσική κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα