Όλα του γάμου δύσκολα κι η ΝΕΡΙΤ …γκαστρωμένη!

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Πλησιάζει ένας περίπου χρόνος από την ημέρα που η Κυβέρνηση των …σωτήρων μας (μη γράψω εθνικής σωτηρίας και παρεξηγηθούν ότι τους θυμίζω την απριλιανή Χούντα…) έκανε μία από τις καταπληκτικές κινήσεις για τη μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση του Κράτους, για την εξάλειψη της αδιαφάνειας και των σκανδάλων κ.α., κι έκλεισε την ΕΡΤ με μαύρο μανδύα!

Από τότε όσα διαβάζουμε οπουδήποτε ουσιαστικά παραπέμπουν σε απίστευτες προχειρότητες, τσαρλατανισμούς, πειραματισμούς, «μαγικά», αδιαφάνεια

και παζλ μικρότερων ή μεγαλύτερων σκανδάλων από κάθε εμπλεκόμενο! Και τα τελευταία περί «Φορτσάκηδων και Προκοπάκηδων» μαζί με τον κατάλογο ερωτημάτων που βλέπω νωρίτερα αναρτημένο εδώ, επιβεβαιώνουν το νόημα του τίτλου αυτού του σχολίου μου!

Δείχνουν καθαρά ότι τίποτε από όσα έλεγαν αρχικά οι «αξιόπιστοι» κυβερνώντες δεν ίσχυε τότε, ότι αυτοσχεδίαζαν με κάθε τρόπο για να βολέψουν λογής λογής συμφέροντα και βέβαια αυτό που θα λειτουργήσει ως νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα είναι ένα θνησιγενές εξ αρχής κατασκεύασμα!

Γιατί μάλλον δεν θα έχει στελεχωθεί με τους καλύτερους και άξιους (αφού για όλες τις διαδικασίες υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και πολεμική ατμόσφαιρα…) ώστε να κάνουν τη νέα «δημόσια ραδιοτηλεόραση» να δουλέψει καλύτερα από την ΕΡΤ, αλλά και θα έχει ένα προσωπικό εγκλωβισμένο, αφού ίσως μεγάλο μέρος του δεν θα νιώθει ούτε εργασιακά ασφαλές ούτε ηθικά δικαιωμένο… Πολλοί θα νιώθουν ευνοημένοι από κάποια διαδικασία ή υπολογισμό των «μορίων αξιολόγησης», άλλοι εκτεθειμένοι απέναντι σε αποκλεισμένους κ.λπ.

Όλοι μαζί θα αισθάνονται μάλιστα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί εύκολα να θεωρήσει «καλώς καμωμένα» όσα θα έχουν συμβεί στη ΝΕΡΙΤ και πιθανώς θα ξαναπιάσει το νήμα δομών, στελέχωσης κ.α. απ’ την αρχή! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται….

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

ΥΓ. Η τελευταία φράση ας μην εκληφθεί ως απειλή εναντίον όσων εργάζονται στη ΔΤ ή εργασθούν στη ΝΕΡΙΤ. Δεν είμαι της γνώμης ότι η εργασία στους φορείς αυτούς (κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, φορτίσεις ή πιέσεις…) πρέπει να τιμωρηθεί ή να ελεγχθεί αντεκδικητικά… Αλλά έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θα πρέπει κανείς να ξαναδεί αν τα κριτήρια και η αξιολόγηση προσωπικού ήταν έντιμα, αντικειμενικά, ορθά! Γιατί οι αμφιβολίες είναι πάρα πολλές…

Keywords
Τυχαία Θέματα