Στον δρόμο της διάσπασης η ΔΗΜΑΡ...



Το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να επιβεβαιωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο
Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε το...βαθύ χάσμα μεταξύ της «προεδρικής» πλειοψηφίας και της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» με επικεφαλής τον Σπύρο Λυκούδη.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής χαρακτηρίστηκε από βαρύ κλίμα, έντονες αντεγκλήσεις και, εν τέλει, την απουσία της Μεταρρυθμιστικής
Τάσης απ’ όλες τις διαδικασίες, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της «παρακμιακές».

Το περασμένο σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε τις βαθιές διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ των δύο πλευρών ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πρότειναν από βήματος της συνεδρίασης να συμφωνηθεί ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ της τάσης του Σπύρου Λυκούδη και της προεδρικής πλειοψηφίας του κόμματος.

Σκληρή ανακοίνωση

Άλλωστε και οι ίδιοι οι «μεταρρυθμιστές», στην ανακοίνωσή τους, δεν έκρυψαν τη βδελυγμία τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε συνεδρίαση. «Εν μέσω ενός κλίματος που το μόνο που δεν το χαρακτήριζε ήταν η σοβαρότητα και η ευθύνη για το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα, η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αφού ταλαντεύθηκε αν θα κάνει έκτακτο συνέδριο στις ... 10 Ιουλίου τελικά αποφάσισε συνέδριο στις ... 12 Σεπτέμβριου. Είναι φανερό ότι το τελευταίο που ενδιέφερε όσους πήραν αυτές τις αδιέξοδες αποφάσεις είναι εάν τα μέλη του κόμματος στο σύνολό τους θα μπορέσουν να προβληματιστούν για τις αιτίες και τις συνέπειες της συντριβής. Η Μεταρρυθμιστική Τάση απείχε από αυτές τις παρακμιακές διαδικασίες», υπογράμμισαν οι «μεταρρυθμιστές» και πλέον όλα δείχνουν ότι το διαζύγιο βρίσκεται προ των πυλών.

Άλλωστε, οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Γρηγόρη Ψαριανό να ακολουθεί τον δρόμο του Βασίλη Οικονόμου –δηλαδή της ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ ο επικεφαλής των «μεταρρυθμιστών», Σπύρος Λυκούδης, δέχεται ήδη πιέσεις από στελέχη της τάσης του να αποχωρήσει από το κόμμα. Πάντως, ο ίδιος ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, με χθεσινές δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο κόμμα ως το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου «και βλέπουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος του ρήγματος στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ θα φανεί στις 21 Ιουνίου, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει τους αντικαταστάτες των 6 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που παραιτήθηκαν (Σάκης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Κακουλίδης, Εύη Παγκάλου και Χρήστος Μαυροκεφαλίδης). Κατά πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης θα επιχειρήσει να προωθήσει στην Εκτελεστική Επιτροπή βουλευτές του κόμματος, που τον στηρίζουν ακόμη, προκειμένου αφενός να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφετέρου να συσπειρώσει τους βουλευτές του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ...
matrix24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα