«Αισχρές» και «βαθύτατα εσφαλμένες» οι παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών


Ο φιλέλληνας Βρετανός ηθοποιός καταγγέλλει τις αμερικανικές και βρετανικές κρατικές υπηρεσίες για την παρακολούθηση των πολιτών

«Αισχρές» και «βαθύτατα εσφαλμένες» χαρακτήρισε τις παρακολουθήσεις των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός, Στίβεν Φράι.

Αναφερόμενος στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών από την αμερικανική NSA και τη βρετανική υπηρεσία
πληροφοριών GCHQ, ο Φράι σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα κάνει λόγο για απαράδεκτη προσπάθεια των κυβερνήσεων να ενισχύσουν τους φόβους των πολιτών για την τρομοκρατία, με απώτερο σκοπό την κατασκοπεία.

«Η ιδέα ότι κάποιος διαβάζει τις επιστολές, τα τηλεγραφήματα, τα φαξ, τις κάρτες σου, πάντα θεωρείτο κακή, ένα από τα πιο άσχημα πράγματα που ένας άνθρωπος και μία κυβέρνηση μπορεί να κάνει. Το να χρησιμοποιεί το φόβο της τρομοκρατίας που όλοι έχουμε, το φόβο του αγνώστου που όλοι μοιραζόμαστε, το φόβο του εχθρού που όλοι μισούμε, είναι ένας παραπλανητικός και βαθύτατα λανθασμένος τρόπος για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την κατασκοπία των πολιτών», υποστήριξε ο Φράι.

«Είναι αρκετό ότι οι εταιρίες γνωρίζουν τόσα πολλά για τις συνήθειές μας, τις δαπάνες μας, τις διατροφικές συνήθειές μας, τις σεξουαλικές προτιμήσεις μας», πρόσθεσε και επισήμανε ότι είναι «αισχρό» όταν μία εκλεγμένη κυβέρνηση που θα έπρεπε να κάνει το καλύτερο δυνατό για το λαό, τελικά υποκλέπτει πληροφορίες πολιτών.

Όλα αυτά, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το δίκτυο παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ενώ απειλεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που θα μπορούσε να παρουσιάσει στην επιτροπή της γερμανικής Βουλής, προσθέτοντας ότι η NSA παραβίασε τα δικαιώματα όλων των Γερμανών.
Keywords
Τυχαία Θέματα