Υπόθεση Πολύζου : Ισόβια σε μητέρα και πατριό για την δολοφονία του γιου τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών, τόσο ο πατριός όσο και η μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου και Χρήστος Ντίος, κρίθηκαν ένοχοι για την δολοφονία του από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς, ενώ τους επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων ύστερα από υιοθέτηση της πρότασης της εισαγγελέως. Επιπρόσθετα τους επιβλήθηκε και η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευση΄της ήταν «καταπέλτης»για την Δέσποινα Κουτσέγου λέγοντας : «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια.Να μη ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή, πρέπει να δικαιωθεί γιατί είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων σημείωσε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο που να στηρίζει την κατηγορία ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές σημείωσε «θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, που θα πείτε ‘Ένοχοι’, χωρίς να έχετε αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν».

Ενώ η μητέρα του Κωστή στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διαπράξει το συγκεκριμένο έγκλημα, ενώ τόνισε «εγώ πάνω από όλα βάζω το παιδί μου», «δεν μετράνε ούτε τα λεφτά, ούτε τα σπίτια». Ενώ στις πιεστικές ερωτήσεις της έδρας απαντούσε λέγοντας «δεν θυμάμαι έχουν περάσει χρόνια» ενώ κάποια στιγμή ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο πατριός τους Κωστή Χρήστος Ντίος ήταν ψύχραιμος και ολιγόλογος. Αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ υποστήριξε ότι τον φόνο του Κωστή δεν τον έκαναν αυτός και η γυναίκα του.

Το άρθρο Υπόθεση Πολύζου : Ισόβια σε μητέρα και πατριό για την δολοφονία του γιου τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα