Ανατρέπονται όλα για τη μοιραία πτήση ΜΗ370- Η ηρωική πράξη του πιλότου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θεωρίες που ανατρέπουν τα όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες των εποχών,την πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Πρόσφατα, ειδικοί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και έτσι η υπόθεση «έκλεισε», με τις κατηγορίες να πέφτουν στον άτυχο πιλότο Zaharie Ahmad Shah, σύμφωνα με τις οποίες αποφάσισε να κάνει βουτιά θανάτου για προσωπικούς λόγους. Είχε αναφερθεί μάλιστα, πως ο Shah υπέφερε

από το χωρισμό του με την Fatima Pardi, μια παντρεμένη γυναίκα που αρνήθηκε την εξωσυζυγική της σχέση με τον πιλότο.

Τώρα, δύο χρόνια μετά την ασύλληπτη τραγωδία, ο Shah μάλλον «αθωώνεται» στις συνειδήσεις συγγενών και ανθρώπων που παρακολουθούσε με αωνία, αλλά φαίνεται να προέβη και σε μία ηρωική ενέργεια. Σύμφωνα με τον ειδικό Michael Gilbert, ο πιλότος έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στον Ινδικό Ωκεανό, επειδή αυτό άρπαξε φωτιά. Ο Shah άλλαξε πορεία, ώστε να πέσουν στα νερά και να αποφύγουν την σύγκρουση σε πυκνοκατοικοιμένες περιοχές.

Ο Gilbert θεωρεί πως μια τέτοια βουτιά θανάτου στον ωκεανό, θα εξαφάνιζε το αεροπλάνο που πιθανόν να μην βρεθεί και ποτέ, παρόλα αυτά χαρακτηρίζει ήρωα τον πιλότο που σκέφτηκε την πιο οδυνηρή μορφή θανάτου. Η μοιραία πτήση, που κόστισε τη ζωή στο πλήρωμα και τους 239 επιβάτες, έβαψε μαύρη μια σελίδα της ιστορίας των αιθέρων, εξ’ αιτίας τεχνικών προβλημάτων. Ο Michael Gilbert, μετά από 18 μήνες εξονυχιστικής έρευνας στα αρχεία συντήρησης και την ιστορία της πτήσης του αεροπλάνου 9M-MRO, πιστεύει πως ένα ελαττωματικό αντικείμενο ήταν αιτία να ξεσπάσει φωτιά στο αεροπλάνο.

«Μια φωτιά μπορεί να εξηγήσει τόσο την απώλεια σήματος όσο και τη διακοπή της δορυφορικής επικοινωνίας«, είπε ο Gilbert, τονίζοντας πως το αεροπλάνο κινδύνευε σε μεγάλο βαθμό να πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με τον ειδικό, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς από θερμάστρα αποθόλωσης και την ακόλουθη διαρροή οξυγόνου που την φούντωσε, ο Shah θα προσπάθησε να την σβήσει με πυροσβεστήρες αλλά αμέσως θα συνειδητοποίησε την σκληρή αλήθεια. Ο πιλότος, γνωρίζοντας το φρικτό τέλος τους, προσπάθησε να αποφύγει την πτώση σε κατοικημένες περιοχές, λέει ο Gilbert.

«Υποψιάζομαι πως ο πιλότος έφυγε από τη θέση του για να πάρει τον πυροσβεστήρα και να σβήσει τη φωτιά. Θα συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να πετάξει χειροκίνητα το αεροπλάνο. Δεν υπήρχαν καθόλου όργανα, ήταν νύχτα, δεν υπήρχε φεγγάρι και μπορούσε μόνο να μείνει στο πιλοτήριο για μικρό χρονικό διάστημα καθώς μειώνονταν τα ποσοστά διαθέσιμου οξυγόνου. Πιστεύω ότι ο πιλότος στη συνέχεια επέλεξε να κάνει αυτό που κάνουν οι περισσότεροι πιλότες σε αεροπλάνα που είναι καταδικασμένα. Να τα απομακρύνουν από κατοικημένες περιοχές. Προς το τέλος της πτήσης πιστεύω ότι η MH370 ξέμεινε από καύσιμα και κατέβηκε περίπου 200 χιλιόμετρα έξω από την τρέχουσα περιοχή αναζήτησης.»

Ο Captain John Cox, σύμβουλος ασφάλειας αεροπορίας, υποστηρίζει πως αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια, αξίζει να εξεταστεί η θεωρία του Gilbert, καθώς πρόκειται για επαγγελματία που γνωρίζει να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Τον Σεπτέμβρη, ένα πτερύγιο που εντοπίστηκε έδειχνε πως το αεροπλάνο δεν ήταν προετοιμασμένο για προσγείωση και κατέβηκε γρήγορα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των δορυφόρων. Το πτερύγιο δεν αναπτύχθηκε και σε συνδυασμό με την ανάλυση των συντριμμιών που βρέθηκαν στα ανοιχτά της Τανζανίας, οι ειδικοί είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο πιλότος προκάλεσε εσκεμμένα αυτή τη θηριώδη τραγωδία. Όμως, μπορεί όλα να ανατραπούν.

Το άρθρο Ανατρέπονται όλα για τη μοιραία πτήση ΜΗ370- Η ηρωική πράξη του πιλότου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα