Ιστορική ομιλία-παρακαταθήκη Ομπάμα μετά την ξενάγηση στην Ακρόπολη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επέλεξε την Αθήνα ως τελευταίο σταθμό των ταξιδιών του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Την επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας, υπογραμμίζουν αρκετά μίντια, που κάλυψαν εκτενώς την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ και δίνουν πολιτικές διαστάσεις και μηνύματα που θέλει να περάσει, με αποδέκτες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα του, ιδιαίτερα μετά το τελευταίο εκλογικό

αποτέλεσμα

Το παιδικό όνειρο

Ήταν προσωπική του επιλογή και πραγμάτωση ενός παιδικού ονείρου (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) να βρεθεί στην Ακρόπολη των Αθηνών, ως λίκνο της Δημοκρατίας, που αποτέλεσε έμπνευση για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, αλλά και για τις ΗΠΑ.

Επέλεξε την Ελλάδα σαν πρώτο σταθμό για την τελευταία του περιοδεία στην Ευρώπη εκπληρώνοντας το όνειρό του να μιλήσει για τη δημοκρατία, σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές, σε μια περίοδο που στην Αμερική περισσεύουν οι εθνικιστικές κορώνες και ο λαϊκισμός, κάτι που επεσήμανε ο ίδιος ο Ομπάμα, στις πρώτες τοποθετήσεις του από την Αθήνα.

Η παρακαταθήκη

Όσοι γνωρίζουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, λένε ότι η σημερινή ομιλία του θα είναι ιστορική. Ο Ομπάμα επιθυμούσε διακαώς να μιλήσει στην Πνύκα, κάτι το οποίο τελικώς δεν κατέστη δυνατό για λόγους ασφαλείας και τελικώς θα εκφωνήσει την ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα μάλιστα με το CNBC «στελέχη του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν ότι ο Μπάρακ Ομπάμα έχει στόχο να εκφωνήσει μία «ομιλία-παρακαταθήκη» ανάλογης «αξίας» με την αντίστοιχη του Τζον Φ. Κένεντι στο Βερολίνο στις 26 Ιουνίου 1963».

Ο λόγος που θα εκφωνήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος «θα ισοδυναμεί με την πολιτική του διαθήκη λίγο πριν αφήσει τη θέση του στο Λευκό Οικο» σχολίασε και η Σαρλότ Στίβεναρντ στο διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International.

«Στην Αθήνα, ο Ομπάμα υπενθυμίζει τη σημασία που έχει μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή» τονίζει η οικονομική Les Echos. Πριν από μια μεγάλη ομιλία την Τετάρτη στην Ακρόπολη, ο Πρόεδρος Ομπάμα θέλησε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους μετά την εκλογή του Ντ. Τράμπ, εκτιμά.

Η πρώτη ημέρα του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα #obama_athens https://t.co/UKT1LS3dFt pic.twitter.com/ZgSMwax1tV

ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) November 15, 2016

N.M.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Ιστορική ομιλία-παρακαταθήκη Ομπάμα μετά την ξενάγηση στην Ακρόπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα