«Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία της πατρίδας»

«Στόχος της κυβέρνησης μας είναι η εξάντληση της τετραετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, λίγο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η εξάντληση της τετραετίας αποτελεί προϋπόθεση για σταθερότητα μέσα στη χώρα.

Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για μεταρρυθμίσεις και σταθερό προσανατολισμό στην Ευρώπη, σημαίνει

και καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καλύτερο σχεδιασμό σε βάθος χρόνου, πρόσθεσε.

«Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και η κοινή ευθύνη», επεσήμανε, κάτι που, όπως είπε, αποτυπώνεται στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και οι προκλήσεις του μέλλοντος που μαζί θα αντιμετωπίσουμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν εχει καιρό να χάσει», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «πρέπει να τρέξουμε όλοι να πιάσουμε φέτος το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος».
Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να πετύχει και υπενθύμισε όλες τις εκκρεμότητες που καλείται να διευθετήσει, όπως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την επόμενη δόση, η προετοιμασία για την ελληνικό προεδρία στην Ε.Ε., αλλά και ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
«Κοινός αντίπαλος είναι η ακυβερνησία» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας «μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο και δε θα αφήσουμε να μας διαιρούν τα μικρά και το παρελθόν».
«Μας στηρίζει η θέληση του λαού να αναγεννηθεί η Ελλάδα, να παραμερίσουμε όλα τα εμπόδια. Μας ενώνει το μέλλον της χώρας» δήλωσε σημειώνοντας ότι «το δικό μας Όνειρο για τη νέα Ελλάδα είναι εφικτό, ενώ άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες, δεν τους δίνουμε σημασία».
Κλείνοντας την εισήγησή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε «είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε».
Σημειώνεται ότι δεν ορκίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο Δουβλίνο και η ορκωμοσία του θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Προσερχόμενος στη Βουλή, ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης ένας μέσα από την ενότητα να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Γνωρίζουμε το αντικείμενο και όλα θα πάνε καλά», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος.

«Ο πήχης είναι για μία δημόσια διοίκηση δίπλα στον πολίτη. Θα μπορέσουμε να τον περάσουμε για το συμφέρον του τόπου», σημείωσε με τη σειρά της από το περιστύλιο της Βουλής η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ανέφερε ακόμη πως η συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ έγινε πράξη για το καλό της χώρας, αλλά διαφορές, όπως είπε, υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα