Τηλεόραση: Ψηφιακό σήμα από αύριο στην Κρήτη

Συνεχίζεται η ψηφιακή μετάβαση στο νότιο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στην Κρήτη με την ενεργοποίηση από την Digea των κέντρων ψηφιακής εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων.

Η μετάβαση θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

εθνικής εμβέλειας.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Digea, τα κέντρα «Ρογδιά» και «Μαλάξα» αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα της Κρήτης καλύπτοντας το 60% του πληθυσμού του νησιού. Το σύνολο του νησιού θα καλυφθεί με επίγειο ψηφιακό σήμα, σύμφωνα με το νέο Χάρτη Συχνοτήτων, από 14 κέντρα εκπομπής με βάση το τελικό χρονοδιάγραμμα της μετάβασης, όπως αυτό θα οριστεί από την Πολιτεία.

Για να λάβουν οι τηλεθεατές που «βλέπουν» από τα κέντρα «Ρογδιά» και «Μαλάξα» το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea χρειάζεται:

• Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.
• Να επανα-συντονίσουν από αύριο τους δέκτες τους για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας στις εξής συχνότητες:

Για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά»:
o 24 (498 MHz): Alpha, ANT1, Μακεδονία TV
o 25 (506 MHz): Mega, ΣΚΑΙ, Star, 902

Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»:
o 49 (698 MHz) : Alpha, ANT1, Μακεδονία TV
o 56 (794 MHz) : Mega, ΣΚΑΙ, Star, 902

Σημειώνεται τέλος ότι η κεραία των τηλεθεατών που λαμβάνουν σήμα από τα εν λόγω κέντρα εκπομπής, θα πρέπει να είναι στραμμένη αναλόγως είτε προς το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά» είτε προς το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα».

Keywords
Τυχαία Θέματα