Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Μ. Ομπάμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτά, ενώ παρόντες ήταν επίσης τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η

σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Μ. Ομπάμα κατά τη συζήτηση επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ, δηλαδή ότι τάσσονται υπέρ της ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως είπε ότι είναι αναγκαία η σταθερή πορεία των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για συνομιλίες σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μ. Ομπάμα συζήτησε με τον Α. Τσίπρα την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων, αλλά και στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έπλεξε το εγκώμιο της συνεργασίας της Ελλάδας με την Τουρκία για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και ενθάρρυνε μια μακροπρόθεσμη αμυντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας».

Το άρθρο Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Μ. Ομπάμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα