(Ξανα)κλειδώνουν το θέμα της κινητικότητας

Ακόμη μια συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα (Δευτέρα) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο υπουργός έχει δώσει διαβεβαιώσεις προς την τρόικα ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει παράταση χρόνου μετά το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο πλευρών είναι το θέμα των συμβασιούχων,

που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (πρόκειται για περίπου 6.000 άτομα) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε σχέση με τις απολύσεις, το αίτημα της ελληνικής πλευράς είναι να συνυπολογιστεί σε αυτές το πολιτικό προσωπικό της Αμυντικής Βιομηχανίας, αν τελικά υπάρξουν απολύσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναπτύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 4.000 απολύσεις που έχουν ζητηθεί από την τρόικα, προέρχονται από:

- 2.000 υπάλληλοι της ΕΡΤ

- 300 επίορκοι

- 400 αποχωρήσεις για λόγους υγείας

- 800 με 1.000 αποχωρήσεις από πλεονάζον προσωπικό στις αμυντικές βιομηχανίες.

Την Τρίτη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Την Τρίτη θα έχει συνάντηση το κλιμάκιο της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητήσουν για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθεί ένα βασικό σενάριο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 και για τον προϋπολογισμό 2014, καθώς και να εξεταστεί το κατά πόσον οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας και τα αποτελέσματα από τη φορολογική συμμόρφωση (π.χ. αύξηση εσόδων, λόγω ανάπτυξης της οικονομίας) και τη φορολογική διοίκηση, υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα