Εκλογές το 2016 με τη χώρα παράδειγμα ανάπτυξης

Με σκληρή και προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Βουλή, στην πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ξεκινώντας προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου ενώ απάντησε με έμφαση στο αίτημα για εκλογές,

ότι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπου τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.

Ο πρωθυπουργός ρωτώντας «θα το καταργήσετε το μνημόνιο, θα το διαπραγματευθείτε, στον ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν; η χώρα θα έχει φύγει από το μνημόνιο και στο ΣΥΡΙΖΑ θα τσακώνεστε για το πώς θα το επαναδιαπραγματευθείτε», συνέχισε το κρεσέντο της επίθεσης του στον κύριο Τσίπρα.

«Πήγατε να μας ρίξετε και τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε» είπε ο κ. Σαμαράς και του καταλόγισε ότι παίζει θέατρο και ότι δεν πιστεύει στην πρόταση μομφής.

Κάνατε την πρότασή σας εκ του ασφαλούς, συνέχισε ο κ.Σαμαράς λέγοντας πως η πρόταση μομφής που κατέθεσε δεν είναι ότι μισή σελίδα.

«Ζητάτε να αποδυναμωθεί η Ελλάδα μπροστά στους δανειστές της» είπε.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του λέγονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις.

«Σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πως επιδιώκει να κατευνάσει το ίδιο του το κόμμα.

«Πιστεύετε ότι το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφοβίσει το Κοινοβούλιο;» είπε ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αντιθέσεις και αντιφάσεις.

«Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο.

Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.

“Εμείς ήμασταν κατά του μνημονίου αλλά ψηφίσαμε στην βουλή περικοπές σπατάλης, εσείς είσαστε υπέρ των κατεστημένων συμφερόντων” είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε γκάφα λέγοντας ότι το wi fi δεν τρώγεται: “παριστάνετε τους νεωτεριστές αλλά είσαστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους, Jurassic Park”.

«Είπατε ότι με αυτή την πρόταση μομφής με αναγκάσατε να έλθω στο κοινοβούλιο το είπατε εσείς που όταν υποβάλλατε αίτηση μομφής δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο» συνέχισε και ρώτησε, γιατί πάτε γυρεύοντας να έρχεστε εδώ και να τα ακούτε δεν καταλαβαίνω.

«Γυρίζω όλη τον κόσμο και όλη την ημέρα για να αλλάξω τις διαστρεβλώσεις που υπάρχουν. Και αν θέλετε να συζητάμε να έχετε μια άποψη όχι μια ευρώ μια δραχμή και μετά κάτι άλλο» είπε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει μερίδιο ευθύνης

«Μη δηλητηριάζετε με φτηνό λαϊκισμό το Κοινοβούλιο» είπε και αναρωτήθηκε: «Πως θα γίνετε κυβέρνηση όταν δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση».

«Και αν δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια δεν θα τα φέρετε στο Κοινοβούλιο, εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο. Και τα μερκελιστές ή τα εγκάθετους στους τοκογλύφους να τα κόψετε, μόνο εσείς η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα τα λένε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, είπε ο πρωθυπουργός, δεν υπονομεύθηκε με την έναρξη της κρίσης γινόταν χρόνια πριν. Κάθε φόρα που υπήρχε προσπάθεια αλλαγής υπήρχε ένα τσουνάμι αντίδρασης, εμείς αυτό δεν το υπολογίζουμε.

Να ο οδικός χάρτης κ. Τσίπρα και ανέφερε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής:

Πρωτογενές πλεόνασμα, τα καταφέραμε βγάζουμε και κάτι παραπάνω χωρίς να ζητάμε

Ανάκαμψη από το νέο έτος

Εμπιστοσύνη το εμπορικό μας ισοζύγιο, δεν είναι ελλειμματικό για πρώτη φορά

Να βγούμε στις αγορές να δανειζόμαστε φυσιολογικά, την επόμενη χρονιά θα βγούμε

Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης, του χρόνου θα είναι καλύτερα για τους πολίτες

Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων

Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα σε δύο χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.

Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι εκλογές θα γίνουν το 2016 και μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει την χώρα από την κρίση “μέχρι τότε να έχετε λύσει κι εσείς τα εσωτερικά σας”. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και ζητούμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν τις δικές τους, πετύχαμε πολλά, ο λαικισμός και οι ακρότητες κρατάνε πίσω τον ελληνικό λαό είπε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να γλυτώσει από την μομφή του Λαφαζάνη ο κ. Τσίπρας έκανε πρόταση μομφής στον Σαμαρά, φθάσατε να ψηφίζετε μαζί με την Χρυσή Αυγή», έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα