Βόμβες σκότωσαν παιδιά και αμάχους στη Συρία

Τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση του πυροβολικού που σημειώθηκε το απόγευμα, στη πόλη Χαλέπι της Συρίας. Μεταξύ άλλων, βομβαρδίστηκε σήμερα, Παρασκευή, ένα αρτοποιείο της συνοικίας Τάρικ αλ Μπαμπ στο ανατολικό Χαλέπι, όπου εδώ και τρεις εβδομάδες μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και του συριακού στρατού, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων. Η βόμβα έπεσε την ώρα που εκατοντάδες κάτοικοι έκαναν τις προμήθειες της ημέρας και μπροστά από το αρτοποιείο είχε σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά, που βρίσκεται στη συνοικία την οποία ελέγχουν

οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ).

Σε κάθε περίπτωση, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες αναφορικά με το ποιος ελέγχει την πόλη, με τον στρατό να ανακοινώνει ότι έχει εκδιώξει τους αντάρτες από τις περισσότερες συνοικίες, ενώ οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι παραμένουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το καθεστώς, ο συριακός στρατός απώθησε μια επίθεση εναντίον διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που στο Χαλέπι σημειώνονται μάχες μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών που φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο της συνοικίας Σαλαχεντίν.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της Σαλαχεντίν, ενώ παράλληλα ο στρατός την βομβαρδίζει όπως και άλλες συνοικίες του Χαλεπιού όπου βρίσκονται οι εξεγερμένοι, όπως η Σάχουρ και η Χανάνο, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα