Πύρινα μέτωπα σε περιοχές της Ελλάδος

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, καθώς μαίνεται η φωτιά σε Άγιο Όρος, Εύβοια και Σέρρες. Στις περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας οι φωτιές είναι σε ύφεση.

Άγιο Όρος
Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος χωρίς να κινδυνεύουν τα μοναστήρια. Επί τόπου συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης. Το βασικό μέτωπο εκτείνεται σε ορεινή περιοχή από τη Γιοβάλσα ως το Χιλανδάρι. Σε επιφυλακή πάντως βρίσκονται οι αρχές και στην Ουρανόπολη για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.


Εύβοια
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαντούδι της Εύβοιας, όπου η πύρινη λαίλαπα κατακαίει δασική έκταση στο Πηλι.
Σε εξέλιξη φωτιά στα Πορόια
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χορτολιβαδική έκταση στα Πορόια Σερρών. Στην περιοχή έχουν μεταβεί 6 πυροσβεστικά κλιμάκια του νομού Σερρών και 27 πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά οφείλεται σε κεραυνό.
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρκαδία και Κορινθία
Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στην Αρκαδία και την Κορινθία, ωστόσο εκδηλώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις, γι' αυτό και στα δύο μέτωπα και κυρίως στην Αρκαδία, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες παρεμβαίνουν άμεσα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα