Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της με την ανταλλαγή ομολόγων

Αισιόδοξος για την πορεία του PSI εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «η Ελλάδα

θα πετύχει το στόχο της με την ανταλλαγή των ομολόγων και θα δώσει έμπρακτη απάντηση στις Κασσάνδρες που προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».

Παράλληλα, κατήγγειλε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSΙ, λέγοντας πως «χωρίς την ανταλλαγή των ομολόγων δεν θα υπάρχει καθόλου σύνταξη».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε «τι μήνυμα στέλνει η ίδια η χώρα, όταν η διεθνής αγορά βρίσκει δελεαστική την προσφορά, ενώ κάποια ασφαλιστικά ταμεία κάνουν συνδικαλισμό» και προειδοποίησε πως «αν δεν γίνει το PSI, τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων θα αξίζουν ένα μηδενικό».

«Οι διοικήσεις των ταμείων που αρνούνται το “κούρεμα” παίρνουν στο λαιμό τους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους», επισήμανε, ενώ απαντώντας σε παρατήρηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με τις συνέπειες του PSI, τις οποίες θα τις δούμε στις συντάξεις, τόνισε ότι «αν δεν γίνει το PSI δεν θα δούμε καθόλου σύνταξη, γιατί δεν θα έχουμε να την πληρώσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα