Stratfor: «Πραξικόπημα στην Ελλάδα»

Η Strategic Forecasting, Inc., γνωστότερη και ως Stratfor, είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 στο Ώστιν του Τέξας και αυτοχαρακτηρίζεται ως «παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών» (global intelligence company), στην πραγματικότητα όμως συνιστά μάλλον μια «σκιώδη» CIA. Στις αρχές του 2012 η WikiLeaks ξεκίνησε να

δημοσιεύει πάνω από 5 εκατομμύρια emails της εταιρείας, που έχει στη διάθεσή της. Στην αλληλογραφία της εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ και τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, η Stratfor προσπαθεί, χρησιμοποιώντας τις πηγές της, να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς φαίνεται ότι υπήρχε έντονη φημολογία περί πιθανού πραξικοπήματος.

«Με πίκρα παραδέχομαι ότι το πραξικόπημα θα μπορούσε να είναι μία λύση μια και οι Έλληνες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος της χώρας και έτσι είναι βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσουν» αναφέρει ένας αναλυτής, ενώ σε μηνύματα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο στράτευμα μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα