Βαρβιτσιώτης: «Είναι της “μόδας” να δημιουργείς επικοινωνιακές κινήσεις εσωκομματικής κατανάλωσης…»

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα, αλλά διαφορετικές απόψεις στα πλαίσια του διαλόγου», αναφέρει στο ξεκίνημα της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να μας απασχολούν οι διαγραφές, αλλά η επαφή με την κοινωνία».

Στον Βασίλη Ευθυμίου

Σε γενικότερες γραμμές, αν και ο ίδιος επιλέγει

να κρατήσει χαμηλούς τόνους, σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης «σηκώνει το γάντι» της αντιπαράθεσης και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μακριά από εμένα η συζήτηση προσωπικού τακτικισμού με φόντο τις εκλογές και μικροκομματικού παιχνιδιού».

Επιπλέον, ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών, αναφορικά με τα σενάρια που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επιστροφή του κ. Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, θεωρεί ότι «πρέπει να είναι καθαρά δική του η απόφαση», αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο πρώην Πρωθυπουργός είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα μας». Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθαρίζει πως «την τελική ώθηση για τη νίκη θα τη δώσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς».

-Στο ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής πλέον η εσωκομματική κρίση, αλλά λόγω της διετούς διακυβέρνησης και των λαθών που προέκυψαν από αυτή υπάρχει ένα πολιτικό άλλοθι. Δικαιολογείται όμως να συμβαίνει σχεδόν το ίδιο και τώρα μάλιστα στη Ν.Δ., η οποία ενόψει εκλογών θέλει να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να δώσει λύσεις και να βγάλει από το αδιέξοδο τον τόπο;

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες εκφράζονται στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται σε ένα ανοικτό και μεγάλο κόμμα εξουσίας, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Κοινός στόχος αυτών των απόψεών μας είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, διότι η ανοχή των πολιτών, πλέον, έχει τελειώσει. Όσοι θέτουν εσωκομματικά προβλήματα, θέτουν τον εαυτό τους έξω από τη συλλογική προσπάθεια να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την κρίση».

-Οι διαγραφές βουλευτών και στελεχών δημιουργούν ή λύνουν τελικά προβλήματα στα κόμματα;

«Οφείλουμε να συνδιαλεγόμαστε, να συνομιλούμε, να λαμβάνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας των πολιτών και να καταλήγουμε σε μία σύνθεση προτάσεων, που θα εντάσσονται ομαλά στον ιδεολογικοπολιτικό μας χώρο. Παράταιρες προσωπικές διαδρομές και μικροκομματικά παιχνίδια κρίνονται και από την ηγεσία, αλλά και τέλος από την ίδια την κοινωνία. Δεν πρέπει λοιπόν να μας απασχολούν οι διαγραφές, αλλά το πώς η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα κόμμα, που θα βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία, θα είναι ένα κόμμα δίπλα στον πολίτη και θα αναφέρεται στους πολίτες».

-Πώς ερμηνεύετε την πρόσφατη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. ότι «έκφραση πολιτικής μπορεί να έχουν και όσοι δεν ανήκουν σε πολιτικές οικογένειες, ούτε κληρονόμησαν την έδρα τους»;

«Είναι της “μόδας” να δημιουργείς επικοινωνιακές κινήσεις εσωκομματικής κατα

Keywords
Τυχαία Θέματα