Πραξικόπημα από την τρόικα

Οι ευρω-λογιστές λένε «όχι» σε εκλογές και στηρίζουν τον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν αποχωρεί οικιοθελώς από το Μαξίμου!

Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI+ αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αν δεν υπογραφούν, δεν πρόκειται

να αλλάξει τίποτα ως προς το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, όσο κι αν το επιδιώκουν ακόμα και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, η τρόικα των πιστωτών μας έχει προειδοποιήσει ότι τίθεται εν αμφιβόλω η εκταμίευση του μεγάλου δανείου των περίπου 90 δισ ευρώ. Οπότε το διακύβευμα θεωρείται και είναι πάρα πολύ μεγάλο. Το πολύ - πολύ να γίνει ένας μεγάλος ανασχηματισμός, λένε όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Ο οποίος, εν πολλοίς θα είναι αναγκαστικός, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει την Τρίτη, όταν ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο γι αυτόν τον σκοπό.

Πρακτικά, αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει την αποχώρηση από την κυβέρνηση τουλάχιστον τριών (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης) μπορεί και τεσσάρων, υπουργών της παρούσας κυβέρνησης. Πιθανότητα, ωστόσο, να “πέσει” μόνη της δεν υπάρχει. Κι αυτό το ξεκαθαρίζει σε όποιον τον ρωτά σχετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η τρόικα δεν θέλει να ακούσει ούτε λέξη επ' αυτού, οπότε, λίγο ως πολύ, οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες. Η εξέλιξη αυτή μάλλον συμφέρει τον κ.Παπανδρέου, ο οποίος εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της …μακροημέρευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η τρόικα από την πλευρά της θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ορμώμενη από άλλη αφετηρία. Δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει η χώρα χωρίς κυβέρνηση ή να περιπέσει σε περιπέτειες εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης συγκυρίας. Γι αυτούς τους λόγους, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ότι θα είναι πάρα πολύ κρίσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα