Ποινή φυλάκισης στους 17 που επιτέθηκαν στον Καλόπουλο

Ποινή φυλάκισης από 20 έως 30 μήνες με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στους συλληφθέντες οπαδούς, που εισέβαλαν στο στάδιο της Κατερίνης μετά τη λήξη του αγώνα κυπέλλου ΑΕ Ποντίων - Ξάνθη και κυνήγησαν τον πρώην, πλέον, διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας οι συλληφθέντες ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πριν από την εισβολή τους στο στάδιο της Κατερίνης είχαν

παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Αγροτικό Αστέρα, επίσης για το Κύπελλο, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στους συλληφθέντες απαγορεύθηκε για ένα εξάμηνο να δίνουν το «παρών» σε παιχνίδια της ομάδας τους, κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα του τόπου διαμονής τους. Πάντως, η σύλληψή τους έγινε ύστερα από αστυνομική καταδίωξη σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν. Η ακροαματική διαδικασία είχε μαραθώνια διάρκεια και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίσθηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένας ακόμα συλληφθείς , που είναι ανήλικος, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα