Τα «ψαλίδια» γεμίζουν τα… τραπέζια!

Παρά τις οικονομικές προσφορές πολλών νυχτερινών κέντρων, το καταναλωτικό κοινό παραμένει «κουμπωμένο» και αφήνει τις κρατήσεις για την τελευταία στιγμή…

Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και, όπως είναι φυσικό, τα κέντρα διασκεδάσεως «φορούν» τα καλά τους και στρώνουν τα… κόκκινα χαλιά για να υποδεχτούν τον κόσμο, αφού οι γιορτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τραγούδι, χαρά και διασκέδαση.

Οι επιλογές στην Αθήνα πάρα πολλές, για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Από ταβερνάκια μέχρι εστιατόρια με ζωντανή μουσική και από κλαμπ μέχρι μουσικές σκηνές και μεγάλες πίστες.

Μειωμένες οι τιμές έως και 30% για τις γιορτινές εξόδους

Ωστόσο, οι φετινές γιορτές διαφέρουν, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν έμειναν και αυτές ανεπηρέαστες από το… «τσουνάμι» της οικονομικής κρίσης. Με την υποψία και μόνο ότι φέτος η διασκέδαση θα πέρναγε σε δεύτερη, ίσως και τρίτη μοίρα, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν και ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε ο πελάτης να μην χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσει καλά τις επόμενες 15 ημέρες των εορτών. Αυτό φαίνεται και στην πράξη μέχρι στιγμής, καθώς οι τιμές στους χώρους εστίασης και αναψυχής για 4 άτομα είναι φανερά μειωμένες από 11% έως 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

**Αναλυτικός πίνακας τιμών για την έξοδο των Χριστουγέννων

Είδος καταστήματοςΚόστος 2010 (για 4 άτομα)Κόστος 2011 (για 4 άτομα)Εστιατόρια με ζωντανή μουσική100-160 €60-120 €Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης - Κλαμπ140-220 €120-180 €Μεγάλη πίστα με ζωντανή μουσική (μπουζούκια, μουσικές σκηνές κ.ά.)200-300 € (απλή φιάλη)160-220 € (απλή φιάλη)

Προσφορές και πρωινός μπουφές σε… κλαμπ

Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θέμης Μπόγρης, ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο Χαλάνδρι, «το μαγαζί μας από πέρυσι έχει καθιερώσει ένα διαφορετικό τρόπο για να προσελκύσει τον κόσμο εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Τυπώνουμε προσκλήσεις των 40 ευρώ κατά άτομο με “ανοιχτό μπάρ”. Δηλαδή, κάποιος που θα έρθει τις δυο αυτές ημέρες των εορτών θα πληρώσει 40 ευρώ και θα πιεί όσο θέλει. Συν τοις άλλοις, την Πρωτοχρονιά με άλλα 15 ευρώ, μετά τις 05.00 τα ξημερώματα προσφέρουμε και μπουφέ-πρωινό». Στη συνέχεια ο κ. Μπόγρης τόνισε ότι «συναισθανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών, είναι λογικό να ρίξουμε τις τιμές φέτος, καθώς οι προσκλήσεις τα περσινά Χριστούγεννα κόστιζαν 50 ευρώ κατά άτομο. Πάντως, πέρυσι, τις δυο αυτές μέρες των εορτών είχαμε πολύ κόσμο, κάτι που θα γίνει λογικά και φέτος, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής από τις προσκλήσεις που έχουμε πουλήσει. Σίγουρα όμως δεν είναι όπως παλιά, που οι πελάτες έκαναν κρατήσεις ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα…».

«Εκπτώσεις» στο φαγητό μετά… μουσικής

Η κα Βασιλική Γιώτη, που διατηρεί κρητικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μας ανέφερε ότι «ανταποκρινόμενοι στις επιταγές των δύσκολων οικονομικά καιρών και στις γενικότερες δυσκολίες, που περν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα «ψαλίδια» γεμίζουν τα… τραπέζια!,