Β. Κορέα: Δεν είμαστε Ιράν- Είμαστε ξεκάθαρα μία πυρηνική δύναμη

Σε μια σχετικά… επιθετική ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Εξωτερικών της Βορείου Κορέας, διαμηνύοντας, ότι δεν έχει ανάγκη συμφωνίας τύπου μεγάλων δυνάμεων – Ιράν για το ζήτημα των πυρηνικών της δυνατοτήτων, καθώς είναι ήδη πυρηνική δύναμη.

«Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι ουσιαστικό αποτρεπτικό στοιχείο έναντι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ», την οποία η Πιονγιάνγκ θεωρεί «πιθετική», όπως επισημαίνεται στην αντίστοιχη ανακοίνωση.

«Δεν είναι λογικό να συγκρίνει κανείς τη δική μας κατάσταση με εκείνη του Ιράν, καθώς εμείς υποκείμεθα μονίμως σε προκλητικές

πράξεις εχθρότητας στρατιωτικού χαρακτήρα από πλευράς ΗΠΑ, όπως κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και μόνιμα παρούσα πυρηνική απειλή», τονίζει το ΥΠΕΞ της Βορείου Κορέας. «Δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για έναν διάλογο ο οποίος θα κατέληγε σε μονομερές πάγωμα των πυρηνικών μας δυνατοτήτων», συμπληρώνουν.

«Είμαστε ξεκάθαρα μία πυρηνική δύναμη και οι πυρηνικές δυνάμεις έχουν τα δικά τους συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα