Τζανακόπουλος: Ορόσημο το αυριανό Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «ορόσημο» το αυριανό Eurogroup θεωρώντας όπως είπε ότι «θα αποτυπώσει μια κατ’ αρχήν πορεία προς συμφωνία» μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπρόσθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των υπουργών οικονομικών της

Ευρωζώνης για να μπει όπως τόνισε η «σφραγίδα».

Αναφορικά με νέα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ σημείωσε «επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά».

Ενώ επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν» καθώς όπως είπε «πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ«.

Ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, επεσήμανε «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα».

Το άρθρο Τζανακόπουλος: Ορόσημο το αυριανό Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα